2015. december 21., hétfő

A fényszóró izzó cseréje

Manna egy darabig nálam aludt, azután váltott és átköltözött Áronhoz. Reggel felébredve én is követtem Mannát, de amikor már mindenki érezte, hogy éhes, akkor felkeltem és a fürdőszoba után lementem elkészíteni a reggelit.

Áron nagyon dicsérte a bundás kenyeret, mert mint mondta, régen volt ilyen finom.

Elhatároztam, hogy a kiégett bal fényszóró problémát nem hagyom annyiban. Elindultam hát a Dömsödi Autóalkatrész Bolt-ba, ahol csak annyit mondtak, hogy a főnök letiltotta a fényszóró izzók cseréjét, mert az macerás és sok időt igényel. Adtak viszont egy nevet, címet, ahol biztosan elvállalják, de azt is megjegyezték, hogy az általam beépíteni kívánt LED-es izzó nem is H7-es, ami a Scenicbe kellene, hanem csak H4-es. Gondoltam, elképzelhető, hogy jobban értenek hozzá, mint én és ezért vettem náluk egy nem LED-es H7-es izzót.

Felkerestem az általuk javasolt autóvillamossági szerelőt, aki azt mondta, hogy az idén már nem vállalnak újabb munkákat, ezért keressem fel őket jövőre január 5. után.

Visszafele benéztem volna a Villanyszerelési cuccok üzletébe egy gombelemért a Scenic indító kártyájába, de ott másfél óra ebédszünet volt kiírva. Úgy látszik, hogy ez a mai nap nem a sikerek napja.

Gabikának megígértem, hogy ma benézek hozzá, hogy megkérdezzem, hogyan halad a kütyüjén a különféle alkalmazások telepítésével. Ott is bajok voltak, mert mint azt Béla gondolta valamilyen beállítás vagy program megakadályozta, hogy a kütyü a Webről megfelelő választ kapjon. Javaslatára először újraindítás, majd, amikor az sem hozta meg a kívánt eredményt, akkor az eredeti gyári állapot visszaállítása volt a megoldás.

Hazajövet Leventét találtam nálunk, amint fent Interneten játszottak. Be akartam fűteni a fenti Jancsi kályhába, de Áron azt mondta, hogy ott most elég meleg van.

Közben telefonon intéztem a nagy fajsúlyú pénzügyi életünket. Úgy alakulnak a dolgok, hogy 1 % tulajdonjogot meg fogunk venni a Postrader startup lengyelországi vállalatából. Hogy ez jó-e vagy sem, az csak később fog kiderülni. Jelenleg csak annyit tudni, hogy minden anyagi erőmet össze kell szedni a vállalkozásba való beszálláshoz.

Gabika még át is hozta a kütyüjét, hogy újra kapcsoljuk be a Gyári beállítások visszaállítását.

Megmelegítettem a maradék csirke pörköltöt és hozzá Áron kérésére spagettit főztem ki. Végül Levit is meghívtuk vacsorázni. Levente és én tejfölt tettünk rá, Áron pedig ketchupot.

Vacsi után a fenti Jancsi kályha helyett a lenti cserépkályhába gyújtottam be. Gondoltam, este tízre ebben is le fog égni a fa és be lehet csukni az ajtaját.

Egy sör mellett megírtam az utolsó két nap blog bejegyzését és egy  kicsit bekapcsoltam a TV-t.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése