2015. december 3., csütörtök

Mariann nálunk tartja a zongoraórát

Áron felkelt és időben balra el.  Én is feltápászkodtam és a vendégfiú is nyolckor elbúcsúzott.

Reggelire megettem egy tál kocsonyát.

Bepótoltam a blog bejegyzések elmaradását.

Megpróbálom egy helyen összegyűjteni a Larrytől tanult angol idiómákat.

Délben a tegnapi tejfölös csirke pörköltöt ettem lila káposztával és utána egy kis süti.

Amikor Áron ½ 3 körül hazaért, azzal a jó hírrel fogadtam, hogy ½ 4-re jön hozzá Mariann zongoraórát tartani. Ennek nagyon örült, de amikor kértem, hogy akkor üljön le és gyakoroljon, akkor egy fél órán keresztül mindent csinált, csak nem gyakorolt.

Délután nagyon nekirugaszkodtam a duolingónak és megnéztem, hogy az előszoba világításban hol van a hiba. A két alternatív kapcsoló volt a leggyanúsabb, de ha nem, akkor a biztosíték tábláról leágazó vezeték lehet a kontakthibás. Kiszereltem az egyik alternatív kapcsolót és szerencsémre pont az volt a bűnös, de annyira, hogy az már nem volt javítható. 

Beültem az autóba és elindultam alternatív kapcsolót keresni.

Áronnak meghagytam, hogy hova tettem a zongorapénzt és kértem, hogy Mariann-t kínálja meg a szülinapi tortákkal.

Arra gondoltam, ha már olyan helyen járok, ahol kaphatók villamossági cuccok, akkor megveszem az új Dömsödi polc alá a tervezett lámpatestet is. 

Először a Kika-ban próbálkoztam (mert úgy hirdeti magát, hogy „hova máshova?”) Ott a lámpatestek 3000.-nél kezdődtek és kapcsolójuk egyáltalán nem volt. Átmentem a Praktiker-be és ott mind a kettőt találtam elfogadható áron.

Otthon először beszámoltattam Áront, hogy mi volt a zongoraórán, majd nagy elánnal nekikezdtem a szerelésnek. Az alternatív kapcsoló kifogott rajtam. A bekötésével nem volt problémám, mert azt már száz éve ismerem, de a vezeték csatlakoztatása egyáltalán nem ment. Régen be kellett dugni a lecsupaszított vezetékeket a megfelelő lukba és egy csavarral rögzíteni. Ma már ezt annyira leegyszerűsítették, hogy meg se tudtam fejteni, hogyan kell. Feladtam.

Áron azt javasolta, hogy vacsorára együk meg azt a ruszlit, amit egyik nap vett.


Közben hazaért Emőke. Kicsit sütiztek Áronnal, azután lementek sétálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése