2015. december 29., kedd

el kell menni kenyérért

Kivételesen hétkor keltem. Szóltam Áronnak, hogy menjen el kenyérért, mert különben nem tudok sütni bundás kenyeret. Én közben elkezdtem szerelni a kis szekrény belső világítását és óránként szóltam Áronnak, hogy induljon el végre kenyérért.

A szerelés elég jól haladt, de a kenyér még délelőtt 10-kor sem jött meg. Ekkor már egy kicsit felemeltem a hangomat. Egyébként tudatosan küldtem Áront a kenyérért. Nem büntetésnek szántam, de ez egy jó lecke, hogy a tegnapi egyperces beugrás helyett, most fel kell öltöznie, ki kell hoznia a bringát az istállóból, felvenni a bukósisakot és el kell kerekeznie a kenyérért a boltba, ami ugyancsak nem több mint egy fél óra, de több mint egy perc.

Elkészült a finom reggeli és Áron utána folytatta az Internetezést. ½ 1-kor már keményebben rászóltam, hogy a sorrend az, hogy először a tanulás (feladatsor, duolingo, zongora), utána jöhet egy kis testedzés (fekvőtámasz, kerékpár, séta, szabad levegő) és csak mindezek után Internetezhet.

Befejeztem a LED léces belső szekrényvilágítás szerelését és bevallom, egy darabig gyönyörködtem benne, majd lehívtam Áront, hogy neki is eldicsekedjek a művemmel és Ő is nézze meg.

Kettő körül elindultunk sétálni, Először csak a kis hídig mentünk és onnan a holtág mellett jöttünk vissza. A gátnál kettéváltak útjaink. Áron elkérte a kulcsot, azzal, hogy ő hazamegy, én pedig mentem vásárolni.

Vettem egy nagy üveg Kozel sört, két pár virslit, egy csomag lapsajtot és a kínaiban egy pár cipőt télire.

Mire hazasétáltam már ott volt Levi és nagyban játszottak.

Feltettem a töltött káposztát melegedni, majd mind a két srácot hívtam ebédelni. Tejföllel és friss kárpát kenyérrel ettük. Nagyon finom volt.

Utána egy sör mellett sakkoztam a Levivel, ahogyan szoktunk, adtam neki egy huszár előnyt.

Este kilenc órakor, azt gondoltam, hogy Áront a kedvenc vacsorájával (meleg szendvics, rajta tarja és lapsajt), hozzá apa készítette francia saláta tálalásával próbáltam elcsalni  az Internet mellől, de ez csak részlegesen járt sikerrel, mert a vacsora befejeztével visszatért a számítógép elé.


Kicsit bekapcsoltam az M1 közszolgálati TV-t, de nem sokkal lettem okosabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése