2015. december 2., szerda

Vendégágy van a nappaliban

Áron simán és közel időben elindult a suliba.

Én is 8 óra előtt keltem és a reggeli után készülődtem Berencsi Anikó doktornőhöz INR kontrollra és utána a Nóra nagyihoz.

Fel is hívtam Nóra nagyit, hogy 10 óra előtt nem zavarnám-e, viszek neki két tál kocsonyát, meg egy kis tortát. Mondta, hogy ennek már előre örül és vár.

A vérvétel, ha nem is egykönnyen, de megtörtént.

Nagyinak felvittem a két tál kocsonyát és egy nagy szeletet a tortából. Egy rövid időre (1-2 nap) kölcsönadtam neki a középiskolai felvételi lehetőségekről szóló (Nők Lapja) gyűjteményt, hogy ő is tudjon tájékozódni a lehetőségekről. Kávéztunk, beszélgettünk, de elég hamar eljöttem.

12-kor már a postán voltam és felszámoltam a Postatakarék jegyeket. Amióta Matolcsy úr egyre lejjebb viszi a jegybanki kamatot, itt már nem érdemes tartani egy fillért se.

Itthon ebéd gyanánt megkentem egy nagy szelet kenyeret tejföllel és rákarikáztam a csípős szalámiból.

Visszavittem a könyveket a Szabó Ervin könyvtár Nagyszeben téri fiókjába, majd indultam a brushupra.

A Brushup-on tettem egy közérdekű bejelentést, miszerint a Danka Zitától tanultam meg hogy melyik angol szó jelenti a „kölcsön kér”-t és melyik a „kölcsön ad” szavakat. A „kér”-ben van „r” betű, mint a borrow-ban, a magyar „ad”-ban van „d” betű, mint a „lend”-ben és fordítva nincsenek betű azonosságok.

Úgy látszik, hogy van telepátia, mert Zita felhívott, hogy legyek a segítségére, mert egy Szegedi barátját el kellene szállásolni egy napra.

Hazajövet Áronnal megbeszéltem, hogy a plusz ágybetétet beteszi a nappaliba és tesz rá lepedőt, párnát és takarót.

Áronnal egyeztetve vacsorára készítettem csirkepörköltet és hozzá tésztát.

Közben megjött Zita a barátjával és közölte, hogy most ugyan elmennek, de a fú két óra múlva visszajön.


Amikor megérkezett a fiú, Áron a nappaliban ágyazott meg neki és hárman együtt vacsoráztunk. Még megcsináltam a duolingo mai penzumát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése