2015. december 7., hétfő

Renkívüli út Dömsödre

Áronnal egy időben keltem, hogy időben el tudjak indulni Dömsödre a távirányítóért. 

Hiába mentem ki az erkélyre a két szem almáért, hogy azt elmosva gyorsítsam Áron indulását, Ennek ellenére a 7:12 és a 7:24 közötti 12 percet nem sikerült leküzdeni.

Ahogy Áron kiette a lábát, bekaptam egy fél tányér kocsonyát és indultam Dömsödre. Hogy a feledékenységem miatt bűnhődjek, eszembe sem jutott, hogy autóval menjek és csak üzemanyagra + 3000 forintot fizessek a hülyeségem miatt.

Az angol nyelvű „Szent Lajos király Hídján’ című könyvet zsebre vágva, csak arra kellett figyelnem, hogy a Dömsödi kulcsot itt ne felejtsem (8-as busz, M4-es és M3-as metró után elértem a 9:05-ös Dömsödi buszt. 

Ott bekaptam egy fokhagymás, tejfölös, sajtos lángost, majd a bázisra érve magamhoz vettem mindent és már indultam is vissza.

Visszafele Gulyás Judit látva, hogy gyalog bandukolok, megkérdezte, hogy mi van az autómmal és kivigyen-e a buszmegállóig, de megköszönve mondtam, hogy szerintem elérem a 11:55-őst.

Kettőkor már otthon voltam, becsomagoltam az úszócuccokat és ½ 3-kor találkoztam Áronnal az uszoda várójában.

Én húsz hosszt úsztam, Áron meg a dupláját. A szaunában olyan volt a téma, hogy nem tudtam megállni, hogy ne dicsekedjek el a napelemes rendszerünkkel. 

Áron panaszkodott az iskolai ebédre, hogy kevés volt és szar. Még ott az előcsarnokban beküldött egy meleg szendvicset, majd itthon egy tányér csirkeaprólék levest.

A buszbérletének a megvásárlása Áronnak nem sikerült, ezért nekem kellett lemennem, hogy elolvassam a figyelmeztetést: 5000.- forintos a legmagasabb elfogadott bankjegy.

Katika szólt, hogy helyettem átvett egy kis kínai csomagot, ami ugyan nem ajánlottan jött, de nem fért bele a levélszekrényembe. Gyorsan kibontottam és a legnagyobb meglepetésemre az a sztereó bluetooth hangszóró volt, amit a késedelmes szállítás miatt olyan határozottan megreklamáltam, hogy az árát is visszautalták, erre most megjött. 

Most tisztesség híján már nem fogok reklamálni.

Lefekvés előtt még ettem egy kis tányér rakott krumplit, amiben Áron már nem volt partner.


Rita néni írt, hogy holnap csak 8:45-re kell a tanulóknak bemennie, mert az első óra elmarad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése