2015. december 5., szombat

Nem megy a feladatsor

Elég későn ébredtem fel. Átmentem Áronhoz és megkérdeztem, hogy odabújhatok-e mellé. Befogadott és még a takarójából is adott. Nem telt bele egy perc sem, megjelent Manna és azt kérdezte: „én is odabújhatok?, merthogy én is családtag vagyok.

Amikor már ő is elhelyezkedett, elgondolkoztam azon, ha mind a hárman elférünk 2 négyzetméteren, akkor minek nekünk egy 117 négyzetméteres ház?

Áron azt javasolta, hogy előbb reggelizzünk, és csak utána menjünk ki a piacra. Beleegyeztem, de ennek két következménye lett. Először is csak két tojás volt itthon, amit bundás kenyérhez fel lehetett használni, másodszor csak szegényesebb asztalt tudtam finomságokkal megteríteni.

Mire kimentünk a piacra (11:30), már eladók is alig voltak. Áronnak eszébe jutott a 800.- Ft heti zsebpénz és azzal el is tűnt a Vegyes Bolt-ban.

Vettünk tojást és még egy szál kolbászt a holnapi rakott krumplihoz és egy üveg Unikumot. Onnan átmentünk Imréhez a Gombasoft  nevű informatikai üzletbe és Áronnak kiegészítettem a szüli napi notebookját egy hordozó táskával.

Hazafele jövet találkoztunk Gabikáékkal és meghívtam őket, ha megebédeltek, jöjjenek át egy kávéra.

Itthon odatettem főni a sok csirkeaprólékot sárgarépával, hagymával és fokhagymával, mert Manna már többször elmondta, hogy utálja az üzletben vásárolt macskakajákat és csak azt szereti, amiket én főzök
.
Elindítottam egy adag ruhának a nagymosását és megpróbáltam, legalább a konyhai traktuson rendet és tisztaságot csinálni, hogy mire jönnek Gabikáék ne kelljen szégyenkeznünk.

A legnagyobb smaragdfánkat beírattam egy faiskolába, ami alatt az értendő, hogy két nagyon rossz irányba növő ágát megpróbáltam kikötözéssel jó irányba terelni.

Gabikáék hoztak mézet Áronnak mikulásra. Ittunk egy kis unikumot, főztem nekik kávét és eldicsekedtem a polcra szerelt új LED-es lámpatesttel.

Feri bácsinak elpanaszoltam, hogy otthon nem tudtam bekötni az újonnan vásárolt alternatív kapcsolót.

 Amikor azt próbálta elmagyarázni, hogy a lecsupaszított vezetéket csak be kell dugni és az majd megfogja, adtam neki egy darab lecsupaszított vezetéket, hogy mutassa meg hogyan, akkor az ő tudása is csütörtököt mondott.

Áronnal egy kicsit összekaptam azon. hogy ¾ 3-ra még nem jutott el odáig, hogy elkezdjen egy felvételi feladatsort csinálni. Végül a hangerőmmel sikerült meggyőznöm, hogy legalább egyet elkezdjen.

Leszereltem a huzikában a lap TV-t és betettem az autóba, hogy elvíve a szervizbe a végére járjak mi okozza a kontakthibát.

Ebéd után Levente látogatott meg minket és hozott Áronnak szülinapi ajándékot.

Meghívtam – egy szokás szerint huszár előnyös - sakkpartira, amiből két parti lett, de Levente olyan sokat fejlődött, hogy nagyon kellett kapaszkodnom, hogy mind a két partit megnyerjem.

Amikor utána Áronnal kezdett el játszani az is izgalmas volt.

Közben begyújtottam a cserépkályhába.

Búcsúzóul Leventével küldtünk Juditnak is egy tál kocsonyát.

Manna ki-be mászkált és egyre gyakrabban közölte, hogy az üzletben vásárolt macskakaják helyett, nem tudnék-e  valami finomabbat produkálni, amit korábban már sokszor megtettem.

Már esteledett, amikor hozzákezdtünk a csirkeaprólék leves tálalásának. Ebben a legnagyobb szám persze az volt, hogy Manna is kapott belőle rengeteget,így azután nem is csoda, hogy hízik.


Áron tíz óra után és még akkor is csak szóváltásra feküdt le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése