2015. december 18., péntek

Karácsonyi szünet előtti utsó tanítási nap

Áronnak ma van a karácsonyi szünet előtti utolsó tanítási napja. 

Emőkével együtt indultak el, de elindulás előtt még lement a CBA-ba venni üdítőt és némi rágcsát a délutáni karácsonyi bulihoz.

A legfontosabb mai program, hogy az ETX Capital-ra tegyek fel egy kis pénzt. Ez ügyben lementem az Eleven Center melletti K&H bankfiókba és bevittem a Postatakarékcsekkekből kiváltott pénz egy részét és befizettem az ETX ugyancsak K&H-nál vezetett bankszámlájára. Nem igazán értettem, hogy a Bank nem csak a pénz kivételnél, hanem a befizetésnél is von le 0,11 %-ot, de levon.

A készpénz megmaradt részével elbuszoztam a Citibankba, kérve Kádár urat, hogy a javaslata szerint tegyük be valahova.

Onnan csak azért siettem haza, mert Rita néni azt írta, hogy a fiúk már 1:00 órakor szabadlábra kerülnek, és csak rajtuk múlik, hogy meddig maradnak a karácsonyi bulin az iskolában.

Áron valóban korán érkezett haza és bár a szobájában nem sikerült rendet raknia, de hamar bepakoltunk mindent ( még Mannát is ) az autóba és indulhattunk.

Kértem, hogy legyen nála minden iskolai cucc, a feladatsor és a kotta is, mert a terveink szerint a szokásosnál több napot töltünk vidéki telelőnkben.

A TESCO-t is hamar átugrottuk, mert csak az üres üvegeket adtuk le és már rohantunk is tovább. 

Hamar besötétedett és vezetés közben attól szenvedtem, hogy a bal fényszóróm tompított állásban nem világított. Isten őrizzen, hogy valaki az egyedül működő jobb fényszóró alapján motorkerékpárnak gondoljon.

Szigethalmon megálltunk a Húsosnál. Vettem egy nagy adag házilag nevelt u.n. háztáji csirke far-hát-at, amiben benne volt a nyaka és a feje és két kaparó is, meg néhány pár virslit és Áronnak egy üveg Cappy-t.

Ez után már csak a Bureknél álltunk meg egy cipóért.
A bázison Manna elindult csavarogni, mi pedig bementünk a finom melegbe, ami még csak 17 C volt, de a radiátorok már forrók voltak.

Azonnal elkezdtem készíteni a csirke pörköltöt és hozzá masnis tésztát, ahogyan Áron szereti. 

Közben persze lecsúszott egy unikum is.

Amíg a vacsora készült, Gabika új kütyüjét feltettem töltőre, és amit tudtam azt már ma beállítottam rajta.


A tejfeles csirkepaprikás után még lecsúszott egy sör, és ha nem is túl korán, de végül mind a ketten lepihentünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése