2015. december 9., szerda

Az olvasmány szövege kívülről

Már nagyon korán felébredtem, de Áront csak hét óra után kezdtem keltegetni. Meg is tisztítottam neki két szem almát.

Csak akkor kezdtem a reggelihez készülődni, amikor már Áron elindult és a Mannát is levitte. 

Feltettem a velős csontokból egy darabot vízben forralni és pirítottam hozzá két kenyeret. A pirítóst jól megfokhagymáztam és mellé tejeskávét melegítettem.

Felhívtam Nóra nagyit, hogy ha nem zavarom, akkor vinnék át neki két tányér kocsonyát és egy kis üvegben olíva olajon párolt lila káposztát. Mindennek nagyon fog örülni, és ha tudok, akkor vigyek egy kis kenyeret is, mert nincs otthon egy szem se és a nélkül nem tudja megkóstolni a kocsonyát.

Amikor indultam, megnéztem a postaládát és örömömre megérkezett a LED lámpához a 12 V-o feszültség stabilizátor.

A nagyinak vettem a kis bódéban friss köménymagos cipót.

Megérkezésem után Nagyi főzött egy kávét, kicsit beszélgettünk, azután indultam haza.

Hazaérve épen csak annyi időm maradt, hogy bekapjak egy fél adag kocsonyát és utána egy bögre kávét és már indulhattam a brushupra. Az utolsó pillanat után estem be.

Sok szülinap és névnap volt, úgy hogy egy darabig csak majszoltuk a sütiket és az édességeket.

A kiscsoportos foglalkozáson mindenki nagy örömére bejelentettem, hogy valószínűleg beteg, de mindenesetre legalább lázas vagyok, mert kivételesen megírtam a házi feladatot és kívülről megtanultam  az olvasmány szövegét. 

Na, erre Larry megkért, hogy mondjam el. Nagy csend lett és mindenki megdöbbent, mert végig elmondtam az olvasmány szövegét.

A Gazdagréti téren bementem a CBA-ba és vettem tarját, debrecenit, francia salátát és sört. A pénztárosnőnek megjegyeztem, hogy az üzlet előtti táblák egyikén az van kiírva, hogy a francia saláta ma akciós és olcsóbb.
„Sajnálom – mondta – én nem tudom, hogy mi van oda kiírva és nem tudom a pénztárgép által kiadott összeget felülbírálni.

- Akkor kérem, hogy hívja ide az üzletvezetőt, ő bizonyára felül tudja bírálni a pénztárgépet.

Az üzletvezető már jól ismert, mert ez nem az első eset, inkább a huszadik, hogy én valamiért reklamálok és eddig még mindig nekem volt igazam. Közben a mögöttem állók közül többen morgolódtak, hogy őket hetente legalább egyszer becsapják valamivel. 

Az üzletvezető korrigáltatta az összeget és a pénztárosnőnek halkan megjegyezte, hogy a vevők reklamációjára legközelebb ajánlja fel, hogy mindjárt utánanézünk, tőlem pedig elnézést kért.

Itthon Áron legnagyobb örömére, vacsorára három dolog közül lehetett választani. Ő a tarjás, sajtos meleg szendvicset választotta, nekem pedig föltett egy szál debrecenit főni.

Nagyon kiszolgált, de utána megint volt egy kis nézeteltérésünk (lecke füzet, lecke, meg nem tanult német szavak.).

Felhívtam Gábort és megbeszéltem vele, hogy holnap reggel átjön, mert neki is rendeltem egy tápfeszültség stabilizáló panelt.

¾ 10-kor még küzdenem kellett azért, hogy Áron pakolja be a táskáját, készítse ki a holnapra felveendő ruháit, mosson fogat és feküdjön le.


Éjfélkor még külön meg kellett kérnem, hogy menjen ki fogat mosni, mert az elmaradt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése