2015. december 31., csütörtök

Szilveszter

Reggel nem kellett sokat noszogatni Áront, hogy menjünk a piacra, mert megértette, hogy holnap zárva tartó üzletek várnak minket.

Az elindulás nem volt egyszerű, mert a - 8C hideg miatt a tolókapu zárja befagyott. Amíg Áron az autóról kapirgálta a jeget, addig én próbálgattam nyitni a toló kaput. Végül Béni vendége segített, de nem sok eredménnyel. 

Gondoltam, hogy ha a huzikából kihoznám az elektromos melegítőt. Akkor talán fel tudnám melegíteni a befagyott zárat. Le is emeltem a huzika kapaszkodójának a kulcsát (amiről azt gondoltam, hogy az a huzika kapaszkodójának a kulcsa), de elsőre nem jöttem rá, hogy ez a kulcs a villanyóra szekrény kulcsa, mert az alakja ugyanaz volt és, hogy nem nyitotta a huzika kapaszkodóját, azt annak tudtam be, hogy biztosan ez is befagyott.

Végül nagy nehezen elindultunk. A Dabi vegyes boltban csak kenyeret, sajtot. 10 tojást és néhány leves zöldségfélét és két narancsot vettünk. Tovább menve az Ital Diszkontban unikumot, sört, seven up-ot és cappy gyümölcslevet vettünk, hogy szilveszterre legyen mit innunk.

Áron sürgetésére onnan már hazamentünk és elkezdtem készíteni a reggelit. A sok bundás kenyér, a főtt virsli mellé nekem már csak tejeskávé dukált. Nagyon belakmároztunk.

Manna természetesen csak időnként ellenőrizte a kaja tálját, különben meg állandóan kikéredzkedett.

Áron az Internet felé tendált, én pedig átvittem Béninek a Pista bácsi stégjéről készült és kinyomtatott képeket. Ott egy-két BUÉK pálinka után Anika ideadta a legutóbbi Erkölcsi Bizonyítványát, azzal a kéréssel, hogy azt le kellene fordítanom németre. Mondtam, hogy szívesen lefordítom, de azért érdeklődje meg, hogy ahol ezt kérik, ott nem kérnek-e közjegyzői bélyegzővel hitelesített fordítást, mert azt természetesen nem tudok adni és így még el kell vinnie, hitelesíttetni.

Búcsúzóul adott egy tányér kocsonyát, amit hazatérve betettem a hűtőbe és elkezdtem feltenni a körömpörköltet. Először csak a hagymát, majd a mélyhűtőből elővett körmöket is.

Itt volt az ideje, hogy a kinti mínuszokkal dacolva begyújtsak a cserépkályhába. Kimentem tehát az istállóba tüzelőért és bedurrantottam. Amikor már úgy ítéltem meg, hogy leégett a fa, becsuktam cserépkályha ajtaját.

Áronnal megállapodtam, csinál egy feladatsort és, hogy odafigyel a körömpörköltre. Átmentem Gabikáékhoz és átvittem a Zitának szánt karácsonyi ajándékot. Ott is lecsúszott egy kis vörösbor. 

Gabika becsomagolt néhány virslivel töltött süteményt Áronnak.

Mire visszaértem éppen jött Levente, hogy játsszon Áronnal.

Úgy érzékeltem, hogy a köröm már majdnem teljesen megpuhult, Meghámoztam néhány szem krumplit és felkockázva beletettem főni. Szórtam rá egy kis őrölt köménymagot, dobtam bele egy babérlevelet és lefedve főztem még egy darabig. 

Levit is invitáltam, hogy tartson velünk estebédre, de ő mondta, hogy nemrég ebédelt és különben is mennie kell. Áront megkértem, hogy ő is pattanjon biciklire, kísérje haza Levit és Judittól kérjen két szem uborkát, mert azt elfelejtettem venni.

Tízperc múlva Áron megjelent egy nagy zacskóval. Judit küldött egy literes üveget tele uborkával, meg egy tányéron sok almás és túrós rétest.

Nekikezdtünk az eb-csorának. A körömpörkölt nagyon finom lett. Utána besüteményeztünk.

Estig még befejeztem a bélyegek áztatását és a szikkadás utáni préselését. Közben megnéztem a Fábri szilveszteri adását.


Áron kérte, hogy mivel szilveszter van, ne kelljen neki időben lefeküdnie. Éjfélkor meghallgattuk a himnuszt és az államfői beszédet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése