2016. augusztus 22., hétfő

A fiúk Gazdagréten randalíroznak


Nem nézek könnyű nap elé. A fiúk még alszanak, de én már készítem a reggelit.
Áront megkértem, hogy menjen le és hozzon tejet, tojást és Chocapic-et. Mindenkinek a kívánsága szerint tálaltam. Most Leó sem kéri a múltkori kedvencét a sült szalonnára ütött tükörtojást. A mikróban megmelegítettem a hot dog tortát és szeletenként kínáltam, de csak Arti és én ettük a többiek, meg csak a Chocapic-et tejjel. A fiúk egész délelőtt a lakásban játszottak, mivel odakint zuhogott az eső. Áront még egyszer leküldtem a CBA-ba, hogy hozzon tejfölt és petrezselymet az ebéd készítéséhez.
Nekiálltam a kétféle köret készítéséhez a kövön sült és most a mikróban megmelegített oldalashoz. Az egyik köret petrezselymes krumpli, a másik a tejfölös zöldbab volt.

Norci felé rossz hírem van. Amíg Norci azt mondta, hogy a zöldbab főzeléket nem szeretik, addig nálam az utolsó szemig elfogyott és azt mondták, hogy ilyen finom zöldbab főzeléket még életükben nem ettek. Utána Áron elvitte fagylaltozni őket, de Arti a lelkemre kötötte, hogy vacsorára készítsek buffallói csípős csirke szárnyat.
Áron lement velük fagylaltozni. Kértem, hogy nekem is vegyen fagyit és visszafele jövet vegyen csirke szárnyat. Nekem nem hozott fagyit és csirke szárnyat sem vett.

Ekkor lementem én és beszereztem mindent, ami a buffalóihoz szükséges. Áront megkértem, hogy rámolja ki a mosogatógépet és vigye le a szemetet.
Arti nagyon szívesen segített a vacsora elkészítésében. Beindult a csapatmunka. Arti pucolta a fokhagyma gerezdeket a kenőcshöz. Én készítettem a kenőcsöt (ketchup, paradicsom konzerv, Unicum, sör, só, bors, méz, citromlé, szójaszósz fokhagyma, és még ezer más, amit melegen kellett összefőzni). Utána következett a paprikás lisztben való bepanírozás, amit megint az Arti végzett és a jöhetett a fritőzben való elősütés.

Közben persze én titokban készítettem egy fejes salátát cukrozott citromlével.
A vacsorára ötödiknek meghívtuk Emőkét is. A nagy zabálással mindent elpusztítottunk az utolsó cseppig.

Az én egyetlen problémám, hogy holnap, amikor megyek a tükrözésre, hogyan tudom elkerülni, hogy közben a fiúk ne gyújtsák fel a házat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése