2016. augusztus 16., kedd

Felvesszük Leót és irány Horány!


Manna hajnali ½ 5-kor kezdte a böködést, hogy engedjem le. Egy darabig ellenálltam és a takaróval próbáltam zárni a szöget, de azután feladtam, köpenyt, papucsot vettem fel és levittem.

Áront nem kellett kelteni, mert már hétkor felkelt. Manna után Áronnal kellett megküzdenem, mert ő legszívesebben már 8-kor elindult volna. Készítettem három szendvicset, Áront pedig kértem, hogy kicsit rakjon rendet a szobájában, rámolja ki a mosogatógépet és pakolja be a Dömsödi gyümölcsöket a zacskóba, mert azokat is visszük Horányba.

Én is összeszedtem magam, kiszellőztettem, beágyaztam és nem sokkal 9 óra után indultunk. Amikor a két flakon vízzel meglocsoltuk a smaragdfát, Manna odajött, mert azt remélte, hogy őt is visszük, de csak megsimogattam és megnyugtattam, hogy nemsokára visszajövök érte.

Irány Határőr út 82. Felcsöngettünk Jukkiékhoz, de csak Leó jött velünk, pedig Jukkit is szívesen vittük volna. Áron nagyon boldog volt, hogy újra együtt lehet Leóval. Egész úton szünet nélkül nyomták a szöveget. Óbudánál jártunk 10-kor, amikor rácsörögtem Samóra, hátha ő is velünk jönne, de nem vette fel, mert még aludt.

Végül ½ 11 tájban értünk a telepre. Norci, Arti és Janka jöttek a kapuhoz, hogy segítsenek bevinni a sok cuccot. Bent a felhőtlen jókedv és gyerek zsivaly, de békesség honol.

Áron és Leó már mentek a saját dolgaikra. Én csak egy kávé erejéig maradtam és indultam vissza Budapestre. Manna feljött velem a lakásba és már ment is be a hordozókájába.

Az első állomás a Hollako.Kft volt Budaörsön. Ott a Nagy úrral szerettem volna beszélni a huzika eladásáról, de nem volt bent. Onnan csak egy köpés a TESCO, ahol csak egy pár dolgot kellett vennem. A legfontosabb a csirkeaprólék volt, hogy a levesből legyen a Mannának finom adomány.

Az új irány Dömsöd. Útközben felhívtam a Renault zgo 22 lakóautó eladóját, hogy ha nem alkalmatlan,, akkor szívese útba ejteném Szigetszentmiklóson, hogy megnézzem az eladó lakóautót. A megadott címet bepötyögtem az IGO-ba és nemsokára oda is értem.

A lakóautó az egy év alatt beletett 17.000 km-rel együtt kívül-belül hibátlan volt, csak nagyon drága. Igaz, hogy egy tető klíma és egy kerékpártartó még kellene rá. A beszélgetés során úgy tűnt, hogy az eladó (Zsolt) a 9.800.000.- árat kész lenne 9 millióra leengedni, de nekem a tehetségemből még arra sem futja, így azután nyálam csurgatva indultam tovább Dömsödre.

Manna rögtön birtokba vette a kertet én pedig megmértem, hogy a csemete smaragdfa már a szememig ér.

Behordtam a cuccokat. Norcit lányomat is felhívtam, Emőke lányommal pedig váltottam egy pár sort Viber-en.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése