2016. augusztus 31., szerda

Equilor


Nekem már 8-kor fel kellett kelnem, mert a MetLife ügynöke ¾ 9-re jön értem, hogy menjünk az Equilor-ba.

Gyorsan elindítottam az új adag nagymosást és kértem Áront, hogy a fregoliról szedje le a megszáradtakat.

Ferenc kicsit korábban érkezett, de ez nem probléma, mert a zsíros kenyérrel és a kávéval együtt, időben leértem hozzá a parkolóba.

Hamar odaértünk és az ügyintéző délre végzett is velünk. Szerintem jól megközelítettük azt a megoldást, amivel nekünk nem kell megvennünk a lakóautót, hanem majd a befektetési hozamokból bérelünk minden alkalommal egyet.

Hazaérve megállapítottam, hogy Áron nem foglalkozott a rendcsinálással, nem szedte le a ruhákat a fregoliról – mondván, hogy azok még nem szárazok. Csak Internetezett.

Közöltem, hogy a ruhák megszáradtak, szedje le és utána kezdhettem teregetni a második kimosott adagot.

Lementem a CBA-ba és vettem két csirkecombot és ahhoz fokhagymás fűszerkeveréket és sütőzacskót. Feljőve előmelegítettem a sütőt 180 C-ra és megszórva a fokhagymás bundával, néhány almagerezd kíséretében betettem a sütőbe, majd elkezdtem felmelegíteni a tejfölös zöldbab főzeléket.

Kettőkor tálaltam, de Áron közölte, hogy még nem jön ebédelni, mert nem éhes. Persze, hogy nem, mert reggel óta, csak a rágcsát eszi, és a ragacsot issza. Mondtam, hogy akkor mind a két feltálalt adagot dobja ki a WC-be, én sem kérek ebéd et.

Lementem az autóhoz és felszereltem a csomagtartót, hogy mire Emőke megjön, legalább az készen álljon az ágyszállításra.

Hiába javult meg a hangulat közöttünk, és már az ebéd nagy részét is megettük, amikor Emőke hazaért, ő borult ki a legjobban azon, hogy indulnunk kellene az ajándék heverőért és bár Áront egykor felhívta, hogy ötre legyen úgy rend a szobájában, hogy az új ágy megérkezhessen.

½ 6-kor, a legnagyobb dugóban sikerült elindulnunk Mátyásföldre. Egy óra alatt értünk a megadott címre, mert az IGO javasolta útvonalon útépítés miatt kerülőt kellett tennünk.

Klári (Emőke kolléganője az egyetemi laborban) és a férje kedvesen fogadtak és ripsz-ropsz feltettük és lekötöztük a heverőt az autó tetejére. Kláriék nem fogadtak el pénzt a szinte teljesen új, ágyneműtartós heverőért. Emőke feladata lesz valamilyen kis ajándékkal viszonozni a kedvességüket.

Hazafele már csökkent a délutáni csúcsforgalom és az útelzárás sem zavart minket. A heverő felcipelése nem volt egyszerű. Emőke és Áron nem engedték, hogy én vigyem a nehezét. A heverőt azért is nehéz volt bevinni Áron szobájába, mert ott még mindig nagy volt a rendetlenség. Ráadásul én nem értettem egyet Áron szobaelrendezési tervével, de ráhagytam. A balhé Emőke és Áron között valamelyest csitult, amikor Áron átvitt egy doboz desszertet és mondta „Apa azt üzeni”, hogy ne haragudjál.

Bekaptam két unikumot és lefeküdtünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése