2016. augusztus 26., péntek

bővül a munkanapok száma


Szokásos későig tartó lustálkodás után reggeli. Áron örömére sok-sok bundás kenyér, neki egy csupor hideg tejjel nekem meleg tejeskávéval. A bundás kenyérhez a kertből frissen szedett újhagyma, paprika és paradicsom, meg egy gerezd vásárolt fokhagyma.

Áronnak a rendcsinálás nem nagyon megy, helyette az Internet.

Én is be vagyok kapcsolva a notebookkal. Intézem az elmaradt átutalásokat, megírom a történteket, csinálok 60 pontot a Duolingó-n és megírok néhány email-t.

 Dél körül elgurulok a Dabi Vegyesboltba, tejért és főtt-füstölt tarjáért, majd az ital discont-ba egy üveg unikumért. Közben ott is és a piaci Vegyesboltban is kiragasztok egy korrepetálási hirdetést. Áronnal megbeszélem, hogy Emőkének szeptember 1-től nincs munkahelye és, hogy emiatt ne izgassa magát és nyugodtan tudjon lediplomázni, mi miként tudunk ezen segíteni. Ettől kezdve nem három fős a családunk (Nóra nagyi, Áron meg én), hanem négy fős, és ha többet akarunk költeni, akkor többet is kell dolgozni. Ezért az a leghelyesebb, ha a keddi Budapesti munkanapot kibővítem egy szombati Dömsödi munkanappal. Áron ezzel teljesen egyetértett.

Manna kapott egy adag nedves kaját. Azonnal bevágta és ment ki csavarogni.

Nagy úrral megbeszéltem a huzika javítását és eladását, mert kezdődik az új „lakóautó” projekt. Ha össze is gyűlik a rávaló, egyáltalán nem biztos, hogy veszünk egyet, lehet, hogy a pénzt befektetjük és a hozamából mindig bérelünk.

Józsi átjött és elkérte a fűnyírónkat, mert az övé a javítóban van.

 Kora délután megpucoltam és felkarikáztam egy cukkinit, majd besózva félretettem állni. Közben mind a ketten folytattuk a rendcsinálást. Két óra múlva nekiláttam a cukkini karikákat bepanírozni és kisütni. Nagyon finom lett és majonézzel fogyasztottuk.

Sikerült kinyomoznom, hogy a fűtés automatikában a Domino SIM kártyának meddig érvényes az üzemideje (2016.10.06), de ezt is csak úgy tudtam meg, hogy kiszerelve az automatikából, betettem Áron mobil telefonjába és felhívtam a 1777-et.

Ma nem hagytam ki a locsolás. Igaz, hogy már sötétben, de egy órát locsoltam.

Tíz óra után feküdtünk le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése