2016. augusztus 28., vasárnap

Hazahozzuk a huzikát


Felkelés után el kellett mennem a Dobos ABC-be, mert elfogyott a kenyerünk és túl a reggelin Áronnak is akartam készíteni szendvicseket az útra. Vettem még pulyka párizsit, felvágottat és egy nagy üveg Cappy üdítőt.
Reggelire 3 szelet szalonnán sütöttem tükörtojást, hozzá behoztam a kertből egy paprikát és egy marék lucullus paradicsomot.

Elkezdtem teljesen kirámolni a huzikát, mert a Nagy úrral azt beszéltem meg, hogy viszem hozzá az apró hibákat kijavítani és egy eladási megbízással ott is hagynám nála. Rengeteg cucc volt benne, amiket ki kellett rámolni. Több mint egy órát, csak hordtam ki belőle a cuccokat.
Amíg én cuccoztam, addig Áron igyekezett rendet csinálni a bélyegező szobában.

Csak utána jött a nagy kérdés, hogy hárman (Áron, a mover és én) ki tudjuk-e tenni a lakókocsi szűrét az utcára? A tám kerékkel kellett egy kicsit bűvészkedni, mert az teljesen elmerült a puha talajban. Végül, amikor hárman nekirugaszkodtunk, szinte elsőre kigurult az utcára. A WC tartályát is kiürítettem és utána alaposan kislagoztam.
Nem sokkal 5 óra előtt tudtunk elindulni Gazdagrétre. Útközben felhívtuk a Nóra nagyit, hogy mit szólna ahhoz, ha holnap késő délelőtt meglátogatnánk és vinnénk neki néhány dolgot (paradicsomot, paprikát, zöldbab főzeléket, tejfölös, kapros tökfőzeléket stb.)? Nem egykönnyen, de végül sikerült egy parkolóhelyet találni Gazdagréten a hosszú szerelvénynek.

Este a mélyhűtőből elővett rántott és megmelegített cukkínivel próbáltam Áront kínálni, de nem volt vele sikerem. Este összepakoltattam Áronnal mindent arra az esetre, ha el tudom intézni, hogy beférjen a holnap kezdődő Gólyatáborba. Fel is hívtam a tábort vezető tanárt, de ő hajthatatlan volt. Még azt a megoldást is felvetettem, hogy ha valaki az utolsó percben a tábort lemondaná és a Déli pu.-ból, az induláskor minket felhívna, akkor mi pár perc alatt elérnénk a vonatot a Kelenföldi pályaudvarnál. Rugalmasság nulla.
A dolgos nap nem maradt időm Duolingózni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése