2016. augusztus 21., vasárnap

Elhozni a három fiút Horányból


Bár elég későn keltem, de addigra már egyeztettem Norcival, hogy mikorra megyek és, hogy miket készítsek nekik kajákat, mára és holnapra.

Felemeltem a Duolingó adagot 50 pontról 60-ra és el is kezdtem.

Gyorsan megreggeliztem és munkához láttam. Először a tüzet gyújtottam meg a kúp alatt. Elővettem a mélyhűtőből a két hete pácolódó sertésbordát és feltettem a kőre sülni. Közben persze állandóan pucoltam a zöldbabot, de úgy tűnt, hogy soha nem érek a végére.

Eredetileg az volt a terv, hogy délben indulunk és kettőre odaérünk Horányba, de egy idő után írtam a Norcinak, hogy csúszunk és még az is jó, ha háromra odaérünk.

Gyorsan összepakoltam mindent, arra is felkészülve, hogy délután még a Nóra nagyinak is szeretnénk sok mindent vinni. Becsomagoltunk hat doboz mélyhűtött konyhakész zöldbabot és sok almát, paprikát, paradicsomot, zeller levelet és egyebeket. Külön csomagba került a kövön sült sertésborda és minden más.

Áginak egy eldugott helyen eltettem a kulcsokat, Mannát is bezsuppoltuk és indultunk. Dömsödtől Horányig hosszú volt az út. Ha nem is kettőre, de három körül odaértünk. Norcit hívtuk, de ő éppen telepi lakógyűlésen volt és Leó meg Arti a Vörös Meteor étteremben vártak minket. Mire odaértünk, ők már rendeltek, de mi is hamar csatlakozhattunk. Áron egy rántott sajttal én pedig egy rántott borjúlábbal tudtam megtoldani a rendelést.
Miután nagyon bezabáltunk, hátra volt még Leó és Arti összecsomagolása. Norcit sajnáltam, mert az itt maradottakat neki kellett összecsomagolni.

Bár a Nóra nagyinak eredetileg délután négy órai érkezést ígértünk, de négykor még el sem tudtunk indulni a három fiúval. Norcitól elbúcsúztam és indultunk. Újabb hosszú út várt ránk. Útközben felhívtam Nóra nagyit, hogy négy óra helyett kicsi csúszással hatkor fogunk érkezni. Nóra nagyi emlékezet kihagyása miatt azt mondta, hogy: „Hát erről eddig nem volt szó”.

Amikor megérkeztünk, nagy nehezen bejutottunk a nagyihoz és kirámoltuk azokat a cuccokat, amiket neki hoztunk: Cukkini, padlizsán, paradicsom, paprika, zeller levél és két doboz mélyhűtött, de konyhakész zöldbab. Amikor búcsúztunk, akkor persze reklamált, hogy „máris mentek?”

A Gazdagréti téren megtörtént a szoba elosztás. Áron kérte, hogy én aludjak az ő szobájában és ők hárman az enyémben. Emőke, Leó, Arti Áron és Manna lementek a parkba Emőkével. Arti felmászott a fára és egy vízszintes ágra kapaszkodva gyönyörű húzodzkozást mutatott be.
A fiúk este még átlátogattak Emőkéhez.
A fürdésre és lefekvésre csak késő este került sor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése