2016. augusztus 20., szombat

Egyedül, árván Dömsödön


Reggel ½ 5-kor nagy vitám volt Mannával, mert én úgy gondoltam, hogy hagyjon még aludni, Ő meg máshogy gondolta. Engedtem az erőszaknak, felkeltem és lementem vele. Lent kinyitottam az ajtót, mire közölte, hogy ő nem is szeretne kimenni, csak azért jött le, hogy körül nézzen, milyen kaják vannak neki feltálalva. Nagyon pipa lettem. Visszafeküdtem, hátha sikerül újra elaludnom. A biztonság kedvéért becsuktam a hálószoba ajtaját, nehogy még egyszer megpróbáljon zaklatni a pihenésemben.
Végül 8 óra után ébredtem és még reggelizés előtt elindultam a piacra. Szombat ellenére nagyon gyér volt a felhozatal, mert augusztus 20. miatt ma tilos az árusítás. Nekem azért sikerült egy dobozos tejet venni a piaci vegyesboltban.

Vittem a másik virágosnak két érett korban lévő smaragdfa palántát.
Visszatérve a bázisra elkezdtem sütni a leveles tésztába zárt virsliket. A virsliken kívül sajtok és mustár és kovászos uborka volt bebugyolálva, a tetején pedig tojás máz. Hogy türelmesebben várjam, amíg  ez a hot dog torta megsül (20 perc), kimentem a kúp alá és előkészítettem a zöldbab csomagokat a mélyhűtésre. A torta fantasztikus lett, de olyan tömény és laktató, hogy két szeletnél több nem fért belém. Megittam hozzá egy nagy bögre tejeskávét, majd folytattam a zöldbab projektet. Mondhatom, hogy sziszi-fuszi munka. Közben felhívtam Nóra nagyit és meglepően jó hangulatban találtam. Megbeszéltem vele, hogy holnap délután felugrunk egy pár percre, csak hogy lássa a három fiút és viszek neki is egy pár dolgot a kertből, többek között konyhakész zöldbabot.

Délben került sor a lakókocsi konyhai szemöldök fájának a rögzítésére és a grillsütő kirámolására, hogy elvihessem G. Lacinak.

Folytattam a zöldbab pucolását, de még nem látni a végét.

Átvittem Laci bácsinak a grill sütőt. Nem voltak ugyan otthon, de azért ott hagytam az ajtajuk előtt. Juditékhoz is be akartam nézni, de ők lehet, hogy még Győrben vannak.

Otthon bekaptam egy karika sült cukkinit, meg egy darabkát a hot dog tortából és utána átmentem Gabikáékhoz. Egy kávé mellett beszélgettünk, de közben rám csörgött Anika, hogy otthon vagyok-e, mert átjönne. Mondtam neki, hogy tíz perc múlva otthon leszek.

Mire hazamentem már jött is és egy nagy zacskó mindenfélét hozott a kertjükből. Megint mondtam neki, hogy én nem ellenszolgáltatásért fordítottam le németre, amiket kért, de hajthatatlan volt.

Nekiláttam, hogy végre befejezzem a zöldbabpucolást. Meg se számoltam a teli dobozokat, csak vittem sorba őket a mélyhűtőbe.

Nagy locsolás következett, mert egy pár napig nem fogok tudni lejönni. Csak abban reménykedem, hogy hétfőn jön egy zuhé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése