2016. augusztus 13., szombat

Kétszer kellett kimenni a piacra


Magam is későn keltem. Szikrázó napsütés fogadott. Nem aludtam jól. Azt hiszem, hogy a tegnap este elvesztett sakk partik nagyon megterhelték az idegrendszeremet, ami miatt csak sakkállásokról álmodtam.

Áronnak nem volt kedve velem tartania a piacra. Vettem mézet, tojást, angol szalonnát unikumot, sört és (szégyenszemre) néhány szem paradicsomot is.

Inkasszáltam a virágostól a smaragdfa palántákért, amit majd odaadok Juditnak, hiszen elsősorban az ő érdeme, hogy a magokból palánták lettek.

Itthon már majdnem hozzákezdtem a reggeli készítéshez, amikor kiderült, hogy a sajt és a tarja elfogyott. Többször elmondtam Áronnak, hogy bármit kérdezés nélkül megehet, amit a hűtőben vagy az éléskamrában talál, de mondja meg, hogy ne kétszer kelljen mennem a piacra, mert a sajtnak és a tarjának csak a papírját (ez egyébként Áron szokása) találom.

Újra kimentem a piacra.

Már 11 óra is elmúlt, mire Áront a reggelivel ki tudom ugrasztani az ágyból. Reggeli után megkértem, hogy takarítsa el az ágya alól az üres rágcsa zacskókat és az üres ragacs palackokat, s ha végzett, akkor porszívózza fel a padlóra kiszórt rágcsát is .

Délelőtt elkezdtem gazolni. Áront is megkértem, hogy segítsen, de egy negyed óra után elfogyott a türelme és inkább visszament a notebookjához.

Egész délután a gazolással törődtem. Az egész paradicsomos sort sikerült rendbe tennem. Áront csak arra kértem, hogy a gazt gereblyézze össze és utána majd locsolok.

Vacsorára megfőztem két cső kukoricát, hozzá sonka, sajt. újhagyma, paradicsom. Előtte persze bekaptam egy unikumot és hozzá egy pohár sört.

Utána beszéltem Emőke lányommal, aki már vár minket, hogy lásson, legfőképpen Mannát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése