2016. augusztus 29., hétfő

A huzika eladó sorba kerül


Manna már ½ 5-kor, a legmélyebb álmomból azzal keltegetett, hogy ő le szeretne menni. Hülye macska, ez nem ért volna rá 8-kor? Lementem vele a kapuig.
Reggelire a szalonnára sütött tükörtojás mellé elővettem az útra készített szendvicseket, mellé Áronnak hideg tejet, magamnak pedig tejeskávét.

Áront kértem ugyan, hogy jöjjön velem a Hollakó-hoz, de ő a szoba rendcsinálásra hivatkozva inkább otthon maradt. A rend kedvéért kiiktattam a routert és úgy indultam el a szerelvénnyel. Még a mikrót, egy 220 V AC/12V DC nagy teljesítményű tápegységet kimentettem. A Hollakó-nál már vártak. Megírtuk a bizományosi szerződést, átadtam a forgalmit, a törzskönyvet és a kulcsokat és már jöttem is haza.
Áronnak jót tett, hogy nem volt Internet, megértette és bár még nincs minden készen, de sokat haladt a szoba rendjét illetően.

Elindultunk a Nóra nagyihoz. Vittünk neki mind a két mélyhűtött kajából (tejfölös, kapros tökfőzelék, zöldbab főzelék) és a szeletelt kenyerünk felét.
Nagyi örült nekünk, de nincsen jól. Éjszakai rosszullétre panaszkodott, de a Csák doktornővel még mindig nem vette fel a kapcsolatot. Egyre inkább azon vagyok, hogy ezt is a saját kezembe veszem. Megnéztem, hogy mik hiányoznak a hűtőből, majd lementem a sarki üzletbe és hoztam fel neki néhány dolgot. (sonka, virsli, paradicsom, pogácsa)

A beérkező levelek, számlák és befizetni való felszólítások között megdöbbentem az OTP részletes havi elszámolásán. A kisebb 4-5000.- forintos vásárlási tételek (Gyógyszertár, CBA) mellett olyan magas készpénz felvételek történtek, amiről a nagyi nem tud és nem is tudja, hogy kinek adta oda a hitelkártyáját. Ennek most egy mozdulattal véget vetek. Hagytam ott 10.000.- forintot Icának a csütörtöki takarításra és még 10.000.- forintot, hogy a Nagyi ne maradjon egy fillér nélkül. Egyebekben közöltem vele, hogy a bankkártyát elviszem, és ha valaki tőle akar bármire pénzt kérni, az engem hívjon fel és majd én eldöntöm, hogy kifizetem-e vagy sem. Szeptemberben már nem lesznek ilyen magas pénzfelvételek.

Délután felvittem Ilinek a LED lámpák dobozát, hogy Csilla, abból kedvére válogasson. Beszélgettünk a férje temetéséről és a Nóra nagyiról, közben bekaptunk egy unikumot, majd lehoztam a javítani való székét.
Amikor Emőke hazajött, még összeült a családi kupaktanács. Beláttam, hogy Emőkének abban igaza van, hogy a nagyi bankkártyáját már korábban magamhoz kellett volna venni.

Ezzel egyidejűleg Emőke megkapta az én PayPass-os CitiLife kártyámat, amivel nem tud ugyan sokra menni, mert készpénzt nem tud vele felvenni, de legalább néhány helyen itt a Gazdagréti téren is (CBA, Gyógyszertár, BKK automata) elfogadják és ez neki némi segítség, amíg állás nélkül lesz.
A tanácskozás végén volt egy kis bőgés is, amikor kiderült, hogy Áron már hónapok óta nem találja a lakáskulcsát.

Vacsorára megmelegítettem néhány karika rántott cukkinit.

Duolingó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése