2016. augusztus 27., szombat

Zöldbab főzelék és rántott karaj


A szokásos késői ébredés és felkelés után vita azon, hogy Áron jöjjön-e velem a piacra vagy sem. Ha nem jössz, akkor én sem megyek – mondtam. Nagy morgások közepette elszakadt az Internettől és jött, de a morgást a piacon sem hagyta abba, csak már menjünk haza.

Vettünk két doboz tartós tejet és egy tejfölt, egy kiló zöldbabot, sütni való szalonnát, csirkelábat és szívet.
Áron otthon elkészítette mind a kettőnknek a meleg szendvicsét, én pedig szedtem hozzá paradicsomot, újhagymát és fokhagymát és melegítettem hozzá egy tejeskávét.

Átutaltam az AEGON-nak a féléves casco-t. A fűtés automatikához használt Domino kártya egyenlegfeltöltést nem tudtam úgy elvégezni, hogy az csak október 6-ától kezdje számolni a 180 napos rendelkezésre állást.
Elkezdtem a mai Duolingót, de az már most látom, hogy a nap nem lesz elég az egyéb feladatok elvégzésére.

Későn mentem a hentes boltba és már elvileg zárva volt, de azért megkönyörültek rajtam és adtak egy nagy darab csont nélküli karajt, amit azután otthon felszeleteltem, kiklopfoltam és jól megfűszerezve (só, bors, fokhagyma) bepaníroztam. Áron annyiban segített, hogy a szeletek egy részét, amit alufóliába csomagoltam felcímkézve egy dobozba rakta és eltette a mélyhűtőbe.
A zöldbabot megtisztítottam és feltettem főni, miközben elmentünk egyet úszni a Dunába. Áron csak keveset, de én egy órát úsztam. Nem lehetett semmilyen kifogásunk a vízre. Nem volt hideg, nem volt meleg, nem volt piszkos, finom volt, mint a Duna.

Amikor visszajöttünk már semmi dolgom nem maradt, mint bekapcsolni a fritőzt, közben behabarni a zöldbabot liszt és tejföl keverékével és megsütni a karajokat.
Az ebéd (de már vacsorának is beillett) finomra sikerült.

A nagy locsolás után még Duolingó, online sakk és eltettem magam holnapra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése