2016. október 14., péntek

A Dömsödi kulcs othon maradt


Reggel viszonylag korán keltem. Árontól csak annyit kértem, hogy vigyen magával egy szem szép almát megmosva és kivételesen ne engedje le Mannát, hogy nekem ne kelljen az induláskor keresgélni.

Reggelire csak egy nagy vajas zsemlét ettem egy nagy csupor tejeskávéval és indultam a temetőbe. Befizettem a három urna fióknak a 10 évre történő meghosszabbítását és megbeszéltem néhány apró részletet a Nóra nagyi temetésével kapcsolatban. Az még mindig nem dőlt el, hogy a Magyar Rádió a saját halottjának fogja-e tekinteni, vagy csak utal némi költségtérítést, de a dolgok jó irányba haladnak.

Visszajövet bepakoltam mindent (Mannát is) az autóba, Áronnak írtam egy levelet és tettem rá némi pénzt, majd odaadtam Katikának az elektromos főzőlapot azzal, hogy Sch. Éva fog érte jönni.

Induláskor elkövettem azt a hibát, hogy nem hoztam magammal a Dömsödi kulcsot. Útközben, amikor erre rádöbbentem, arra gondoltam, hogy ez nem okoz majd nagy problémát, ha Ági otthon van, mert ő át tud ugrani és be tud engem engedni a házba. Fel is hívtam, de sajnos ő éppen orvosi kezelésen volt Budapesten. Gondoltam, hogy majd megvárom, és addig bekapok egy sült hekket a „Kukacos”-ban.
Már félúton voltam, amikor eszembe jutott, hogy be kellene kapcsolni a fűtést Dömsödön.

A „Kukacos” csak félig volt nyitva, ami annyit jelentett, hogy elkészítik ugyan a hekket, de nem tudom, ott elfogyasztani csak hazavihetem. Amíg a hekk készült elgurultam Imréhez, ahol azt az ígéretet kaptam, hogy holnap reggel átvehetem a kicsit megjavított notebookomat.

Utána az elkészült hekket a sült krumplival a ház előtt az autóban voltam kénytelen megenni, mert Ági csak később ért oda.

A házban még csak 18,5 C° meleg volt, ezért a fűtést átkapcsoltam ELMŰ-ről TIGÁZ-ra és ezzel egyidejűleg begyújtottam a cserépkályhába. Így ½ 7-re már egészen barátságos klíma (20,5 °C) kezdett kialakulni.

Manna is nagyon élvezi, hogy itt vagyunk. Eszik, iszik és ki-be járkál. Kint futkos, miközben nem is tudom, hogy miket kerget, meg felszalad a kedvenc almafája tetejére.

Sikerült beszélnem M. Marikával, hogy elvállalná-e a Dömsödi ház kéthetenkénti takarítását, mivel a B. Ági ezt egészségügyi problémái miatt lemondta.

Sajnos a Duolingót mintha az utóbbi napokban egy kissé elhanyagolnám, de ma este ráhajtok.

Még este átutaltam G. Zolinak a hat fő síelési előlegét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése