2016. október 10., hétfő

Különjárat Mannáért

Egy kurta reggeli után felkaptam a nagy sporttáskát és elindultam Dömsödre. Az út így tömegközlekedéssel és Volán busszal elég hosszú, de legalább volt időm és türelmem belenézni az olasz könyvbe. A buszmegálló és a ház között a Dabi Vegyesboltban vettem két nagy sóskiflit és 10 dkg. valamilyen zöldséges parizert.
Manna azzal fogadott, hogy „hol voltál ilyen sokáig, én egész éjjel étlen-szomjan kint fagyoskodtam a szabadban.” Sajnálom Mannuska, mi este másfél órán keresztül hívogattunk és te nem jöttél elő, nekünk meg haza kellett mennünk, mert Áronnak ma suli van. Ha valakinek lehet szemre hányni valója az én vagyok, emiatt a "Különjárat  miatt.Most gyere be, én is fogok kajálni és te is kapsz majd macskakaját. Manna jött, evett, majd kért még és megint evett, majd közölte, hogy most ki szeretne menni. Hát Manna a tegnapiak után erről szó sem lehet. Ekkor kissé megsértődve felment a hálószobába és bebújt a takaróm alá.
Én is ettem ittam, majd jóval dél után elindultam a nagy sporttáskába betett Manna hordozókájával abban pedig Mannával a buszmegálló felé.
Útközben még benéztem a bérleménybe, hogy miként haladnak a munkálatokkal. Engem főként a villanykapcsolók és a konnektorok szerelése érdekelt. A bekötésekkel nem volt probléma, viszont a „villanyszerelő” úr nem tudta, hogy ezeknek van két kitámasztója, amivel a falhoz rögzülnek.
Manna egész úton csendben volt. Amikor a 8-as buszról a Gazdagréti végállomáson leszálltam, éppen találkoztam Áronnal. Nagyon örült, hogy Manna hazakerült és amint beléptünk a ház kapuján nyávogásba kezdett, hogy most már eresszetek ki, most már itthon vagyok, innen már tudom az utat.
Áron még lement a CBA-ba venni a Mannának kaját, azután mi is megvacsoráztunk.

Áron vitt át Emőkének almát és csicsókát és lefekvésig már csak azon folyt a vita, hogy kinél legyen az egyetlen notebook. Azt mondtam Áronnak, ha hiba nélkül el tudja mondani olaszul, hogy: „Van egy macskám.” akkor visszaadom a notebookját. Mire Áron rávágta: „Io ho un gatto.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése