2016. október 5., szerda

A nagyi itt hagyott bennünket

Áronnak sikerült időben elindulnia, de a fogmosás megint elmaradt és az órarend szerinti történelem órára a töri könyvet, a két tesi órára pedig az egész tornazsákot itthon hagyta.
8-kor én is felkeltem, gyorsan megreggeliztem és elindultam a János kórházba.
A hír, ami fogadott rossz hír volt. Nóra nagyi reggel ¾ 6-kor itt hagyott bennünket. Még ott a kórházban kellet volna mindenféle adminisztratív teendőket elvégeznem, de erre most nem voltam alkalmas és kértem, hogy ezt inkább holnap reggel folytassuk.
Felmentem Nóra nagyi lakásába, hogy rendezzem a gondolataimat és, hogy gondolatban egy picit még együtt legyek vele. Elhoztam a felbontatlan leveleit, ezek ráérnek.
Hazaérve bementem a kis kínaiba és megettem egy szecsuani csirkét sült tésztán, majd felhívtam Sz. Lajost, hogy mi a véleménye, beszóljak-e a Magyar Rádióba, hogy „Somogyi Nóra jelenti Prágából”, többe nem jelent. Lajos perceken belül visszahívott, hogy ezügyben kivel vegyem fel a kapcsolatot.
Emőke lányommal is közöltem egy SMS-ben a hírt. Ő azt javasolta, hogy ezt este együtt mondjuk el Áronnak.
Icát is hívtam, hogy közöljem vele a rossz hírt és kértem, hogy holnaphoz egy hétre, ha arra jár, dobja be a kulcsokat Nóra leveles ládájába.
Nem engedhetem meg magamnak, hogy letargiába essek, ezért megittam egy kávét és időben elindultam a brushupra. Ott egy picit oldódtam, de azért az még nem volt elég ahhoz, hogy jókedvűen menjek haza. Az olvasó csoport foglalkozás után D. Katie-nek és másik három társának tartottam egy fél órás kiejtést javító gyakorlatot.
Otthon Emőke tejfölös zöldbab főzeléke várt virslivel. Áron azt mondta, hogy ő már evett belőle, így azután egyedül vacsoráztam.
Emőke úgy találta helyesnek, ha ketten mondjuk el Áronnak, hogy a nagyi meghalt.
Egy jó órát beszélgettünk, így a lefekvés ¾ 10-re tolódott.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése