2016. október 30., vasárnap

Nadrág gyár


¼ 10-kor keltem, ami persze a régi időszámítás szerint az óraátállítás miatt ¼ 11 lenne. Nagy lustálkodás folyik itt.
Először felszereltem a WC deszkát, amin az ütköző, első ránézésre jól megragadt.

Megnéztem a beérkezett leveleimet és rögtön csináltam 30 pont Duolingót.

Áron csak 10-kor jött le, de azonnal elkezdte készíteni a reggelit. Én ruszlit rendeltem tejföllel, meg egy kis sültszalonnát és utána tejeskávét.

Reggeli után kimentem fát vágni és begyújtottam a cserépkályhába. Ez maga a csúcs. Hiába van kint hideg, de közben hétágra süt a nap, bent pedig a központi fűtés 22 C melegen tartja, a házat miközben a cserépkályhában ropog a tűz.

Ebédre megsütöttem két alsó és két felső csirkecombot, hozzá petrezselymes krumplit és tzatziki salátát, amiben a fűszereken és a tejfölön kívül volt belereszelt cukkini és apróra felkockázott csemege uborka. Áronnak annyira ízlett a menü hogy azt mondta: „ehető”.

Délután átjött Gabika és Feri bácsi egy kávéra. Feri Áron edzéstervét beszélte meg, Én főleg Gabikával beszéltem meg a mindennapi problémákat.

Éppen amikor elbúcsúztak, jött M. Marika. Áronnal közösen átnézték a minimális átalakítással használható ruhadarabokat. Nekem két hosszúnadrágot kellett rendbe hoznia. Áron nagyon ellenállt minden őt érintő ruházkodási beavatkozásnak. Marika összesen hat nadrágot vitt el igazításra, meg Emőke egyik csizmáját, aminek letört a húzókája.

Közben megbeszéltük, hogy szerda lenne az első nap, amikor jó lenne, ha jönne takarítani, mert Emőke csütörtökre tervezi, hogy lejönne az írásbeli dolgozatát kipihenni. Megmutattam neki, hogyan működnek a zárak, a fűtés ki-be kapcsoló rendszere és a riasztó rendszer.

Áron nem vacsorázott velem, aminek csak az egyik oka, hogy nem volt nagyon éhes, a másik ok az, hogy várta az Internet.

Még megnéztem a Forma1-et, azután mindenki nyugovóra tért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése