2016. október 17., hétfő

Áron költözzön el


 

Áron 7:12-kor indult és levitte Mannát is, de mivel szemerkélt az eső, Manna hamar hazajött. Emőke egy kis macskakajával egyetemben bedobta.

Ma 41 éves Norci lányom, így egy szülinapi üdvözlettel ébresztettem, aminek csak azért nem fog 100 %-osan örülni, mert Bristolban egy órával korábban van, mint itt Budapesten.

István azzal csöngetett be, hogy Éva, amikor jött a villany főzőlapért, ezt a csokoládét hozta Áronnak. Éva biztosan nem értette, hogy mi azt minden ellenszolgáltatás nélkül gondoltuk nekiadni. Úgy látszik, hogy az elmúlt 25 év alatt még nem sikerült megismernie.

Reggeli után elindultam a Farkasréti temetőbe, de az ügy intézésére tovább küldtek a XII. ker. Önkormányzati Hivatalhoz. Miután nem tudtam bemutatni a Nóra nagyi személyes okmányait, azt mondták, hogy a Halotti Anyakönyvi Kivonatot, csak azután tudják kiadni, miután Mezőtúrról lekérik a nagyi Születési Anyakönyvi Kivonatát. Legyek türelemmel, majd értesítenek, ha az okmány átvehető, de addig is adnak egy ideiglenes temetési engedélyt.

Közben a Jófogáson elkezdtem keresgélni síruhát Áronnak, mert a régit már teljesen kinőtte.

A Duolingóban teljesen ellustultam. Megpróbálok visszakapaszkodni a régi szintemre (50-70 pont/nap).

Elvittem a rendelkezésemre álló dokumentumokat az MTVA irodaházába Ildikónak, aki nagyon segítőkésznek bizonyult a Magyar Rádió támogatását illetően, csak arra kért, hogy a temetkezési vállalkozó árajánlatát még a megrendelés előtt kapja meg.

A Farkasréti temetőben eljártam a temetés ügyében. Nóra nagyi búcsúztatója tíz nap múlva október 27-én 10:30-kor lesz a temető 1-es ravatalozójában. A költsége horribilis, de mint azt az ügyintéző ismét hangsúlyozta: „Ezen ugyebár nem szabad spórolni.”

Még onnan felhívtam Sz. Lajost, hogy ráérne-e ebben az időpontban a búcsúztatón mondani egy pár szót. Lajos meghatóan szépet válaszolt. Azt mondta: „Gábor, ha nem érek rá, akkor is rá fogok érni.” Olyan jó érzés, hogy engem ilyen emberek vesznek körül.

Már elmúlt öt óra mire hazaértem. Áron még a notebookon lógott. Kértem, hogy rámolja ki a mosogatógépet és mutassa be a leckéit, de helyette lement Emőkével és Mannával sétálni. Közben belenéztem az @Naplóba és kiderült, hogy bár nagyon kértem, hogy legkésőbb 7-kor induljon el reggelente, nem indult el egyetlen nap sem hét előtt és sikerült begyűjtenie a negyedik késést.  Arra is kértem ezen a hétvégén, hogy kérdezze meg a Krisztát, lesznek-e angolórák kéthetente vasárnap, naponta csináljon 50 pont Duolingót, olvasson el egy oldalt a Robin Hood-ból és mutassa meg az angol leckéjét, mindezt azért, hogy ne kelljen átélnem, hogy ebből is hoz egy 2-est, mint az olaszból. Egyik kérésemnek sem tett eleget, de ma hozott angolból is egy 2-est.

Elmondtam neki, hogy nekem nem tetszik ez az életmód, ez a stílus, ez a hozzáállás. Ma is délután 3-kor ért haza, akkor elővette a notebookját és este 10-ig csak azzal foglalkozott. Kitettem az iskolatáskáját a folyosóra, odaadtam neki a nagyi lakáskulcsát és azt mondtam, hogy amíg így szeretne élni, addig költözzön át a Nóra nagyi lakásába.

Később Emőke szólt, hogy ma még ne kelljen elmennie, neki megígérte, hogy változtatni fog a dolgokon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése