2016. október 4., kedd

Nem érem el a doktornőt


¼ 8-kor Áron már nem volt itthon. Mannát is levitte és a hűtőbe pillantva láttam, hogy az ebéd helyettesítő dobozt is elvitte magával. A fogmosásra valószínűleg nem maradt már ideje L, de ezt majd este megbeszélem vele.
Megreggeliztem és azonnal leültem a notebookkal elvégezni a mai napra szentelt teendőket. Először is átutaltam a felgyülemlett számlákat.
Közben megjött a Kínából rendelt vezeték nélküli (bluetooth) egér.
Befejeztem a tegnapi nap blogbejegyzését, amihez szükséges volt egy olasz billentyűzetet is installálni a notebookra.
Ismét próbáltam elérni Ravasz Kinga doktornőt, részben azért, hogy érdeklődjek a nagyi állapota felől, másrészt, hogy beszámoljak neki, hogy mit intéztem a „Fidélió” Idősek otthonában Ráckevén, de a doktornő megint éjszakás lesz, ezért majd csak este 8-tól lesz a kórházban elérhető.
Lementem a kis kínaiba és vettem mindenféle finomságot take away. Ebből a csípős savanyú levest megettem, mert azt Áron nem szereti, a többit (szecsuani csirke sült tésztán, kétféle amerikai mézes csirke sülttésztán) pedig betettem a hűtőszekrénybe.
A raspberry project egy kis lépést tett előre. Az alkotórészeit feltettem egy a konyhából elcsent tálcára. Igaz, hogy így a világ legkisebb számítógépe (a málna PC) majdnem nagyobb lett, mint az asztali számítógépem, de a kísérlet folytatódik. Még mindig az a tervem, hogy a Dömsödi házat ez a raspberry fogja smarthouse-zá alakítani. Ezt persze még sok tanulás és sok munka fogja megelőzni, de ha sikerül, akkor ez fogja ellátni az online a fűtés automatikát, a locsoló automatikát, a biztonsági rendszert, a térfigyelő kamerákkal és minden egyebet, amiért ma le kell utazni Dömsödre. 
Orbán Viktortól tanultam: Hajrá Pacherék, Hajrá Dömsöd!
Közben hazaért Áron, elmondta a két olaszórán elért sikereit és azt mondta, hogy ezt nekem köszönheti, mert majd minden nap azzal szekíroztam, hogy mondja fel a személyes névmásokat a létigével, majd a birtoklással.

Este nyolc és kilenc óra között többször próbáltam telefonon elérni R. Kinga doktornőt, de lehetetlen volt. Elhatároztam, hogy holnap reggel személyesen próbálom felvenni vele a kapcsolatot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése