2016. október 28., péntek

Önkormányzat


Reggel még félálomban hallottam a konyhai zajokat, de végül csak ½ 8 után ébredtem és Áron akkor már nem volt itthon és úgy láttam, hogy a Mannát is leengedte.

Először bekapcsoltam a dömsödi fűtést.

Reggeli után összerendeztem a szükséges papírokat és elindultam az Önkormányzathoz. Először a XI. kerületi ÚjBuda Önkormányzathoz mentem.

Ügyintézés közben előálltam egy ügyfélkezelést jobbító javaslattal, amiről hallani sem akartak, ezért inkább leírtam egy A4-es papírra és átvetettem velük. A javaslatomnak az lett volna a lényege, hogy ha már nem tudják azonnal aláírni a német nyugdíjhoz az „Életben lét” igazolást, akkor ne kelljen nekem három havonta ezért kétszer bejönni, engedjék meg, hogy a kitöltött űrlappal együtt itt hagyjam a német Renten Service-nek megcímzett és felbélyegzett borítékot és azt a sikeres aláírás után ők dobják be az ügyintézői ablaktól 5 méterre (ÖT MÉTERRE!!) lévő postaládába. Én ne adjak nekik plusz feladatokat – mondták és elhajtottak.

A XII. kerületi Önkormányzatnál már sokkal segítőkészebbek voltak a Nóra nagyi hagyatéki eljárásával kapcsolatban. Segítettek kitölteni az űrlapot, ami azért nem volt egyszerű, mert bár Áron az örökös, de az ügyét csak én intézhetem, mert ő még kiskorú.

Hazafele megálltam a Márton Áron téren egy kisadag csülkös bablevesre egy sarka kenyérrel.

Mire hazaértem Áron már otthon volt és Mannát is beengedte. Áron hozott egy matricát angolból, amire azt mondta, hogy öt matrica = angol 5-ös.

Emőke átjött egy eligazítást tartani, hogy Manna, mikor milyen kaját kapjon és lehet, hogy a hét második felére (péntek, szombat, vasárnap) ő is lejön Dömsödre.

Mi minden esetre bepakoltunk az autóba és elindultunk. Az első állomás a Hollakó volt, ahol leadtuk a huzika KGFB Uniqua-ba befizetett papírját.

Onnan átmentünk a TESCO-ba, ahol lazán elköltöttünk 15.000.- forintot, majd ebédeltünk, de az is lehet, hogy ez már a vacsora.

Már besötétedett, mire leértünk a bázisra. Amikor mindent kipakoltunk, akkor derült ki, hogy az olvasó táskát cakli-pakli otthon felejtettem.

Egy kupica unikum után bekapcsoltam a számítógépet és elkezdtem utalgatni számlákat, csekkeket. Van belőlük jócskán, még maradt holnapra is.

Áron azt mondta, inkább leül a számítógép elé és majd csak holnap reggel kezd el foglalkozni az iskolai dolgokkal. Lesz rá ideje, mert egy egész hét iskolai őszi szünet van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése