2016. október 22., szombat

cserépkályha


 

Azt hiszem, hogy el fogom kobozni Áron kütyüjét. Nem képes a helyzetnek megfelelően aktiválni az ébresztőjét. Miért kell nekem még szombaton is felébrednem ½ 6-kor, amikor aludhatnék végre 7-1/2 8-ig is. Áron persze alszik, mint a bunda és nekem kell lemennem, elzárni az ébresztőjét.

9-kor indultam el a piacra, de Áront meg sem próbáltam magammal vinni. Megvettem a tortához a tíz tojást és a holland kakaót. Ezen felül csak egy szem bogyiszlói paprikát és egy csokor újhagymát vettem. A csavaros szaküzletből  a fenti WC ülőkéhez való speciális méretű csavarból vettem 10 darabot. Ott mindig bajban vagyok az árral, mert amit a bácsi mond (most 30.- forint), annak én a legszívesebben a tízszeresét szeretném fizetni, de nem fogadja el.

Otthon hozzákezdtem a reggeli készítéséhez. Sok szalonna, sok hagyma, sok tojás. Tálaláskor Áron, anélkül, hogy kértem volna, kiment és szedett néhány szem lucullus paradicsomot.

Reggeli után én kimentem diót és almát szedni, majd hozzá is kezdtem a diótöréshez. Amikor már úgy éreztem, hog a dióbél bőven megvan 35 dkg, megmértem és 40 dkg volt. Áron szerint legalább marad a díszítésre is.

Közben föltettem a csirkeaprólék levest is főni.

Amíg az főtt megjavítottam a felső fürdőszobai WC deszkáját. Egy támasztó ütköző még hiányzik, azt vagy meg kell venni, vagy valamilyen jó ragaszóval a csapok nélkülit fel kell ragasztani.

 M. Marika látogatott meg minket, hogy megbeszéljük a bázis takarításának a részleteit és mondta, hogy guruljunk át hozzájuk, mert ő tud adni némi kiegészítőt Áronnak a csütörtöki szertartáshoz.. Át is mentünk. Áron kerékpárral én pedig autóval. Megvettük a Ferke fekete bőr zakóját, amihez adott még két fekete hosszúnadrágot, amibe viszont Áronnak még bele kell nőnie.

Átmentem Laci bácsihoz és kértem tőle 10 dkg okosságot az újólag beszerzett elektronikai cuccokhoz, meg hogy érdeklődjek Lacika egészsége felől. Lacika ügyében még bizonytalanok az orvosok. Az okosságot megkaptam, sőt Judit kérte, hogy még a töltött káposztájukat is kóstoljam meg.

Nyolc hónapos Benedek unokájuk nagyon helyes. Sokszor rám csodálkozott.

Hazajövet Áronnak is megmelegítettem egy tál csirkelevest. Neki ízlett és abból adományozott Mannának is. Utána bevezetett a kémia rejtelmeibe. Igyekeztem értelmes arcot vágni a dolgokhoz. Miután orvul megette az egész zacskó csipszet, felajánlotta, hogy odatesz egy pattogatott kukoricát a mikróba.

Bár jó meleg volt, azért a hangulat kedvéért begyújtottam a cserépkályhába, no meg azért, hogy emiatt a kazánnak ne kelljen erőlködnie.

A blog frissítés után, levelezés, átutalások és Duolingó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése