2016. október 2., vasárnap

a lomizott fiók

.
Napsütéses őszi reggelre ébredtünk. A kedvemet csak az szegte, hogy belenéztem az @-Naplóba, amiből kiderült, hogy Áron egy újabb 2-est hozott, immáron olaszból. Ami a rossz kedvemet csak fokozta, hogy erről péntek óta egy árva szót sem szólt.
Reggelire sok bundás kenyeret készítettem, amihez Áron hozott be paradicsomot és csípős paprikát
Beültünk az autóba és elmentünk Ráckevére a "Fidélió" idősek otthonába. Ezt egyszer már megnéztük, de óra nagyi hallani sem akart. Azóta annyiban változott a helyzet, hogy a nagyi jelenlegi állapota miatt a kezelő orvosa ebben az idősek otthoni elhelyezésben maximálisan támogat és kérte, hogy a hétvégén hozzunk onnan egy a befogadáshoz szükséges kitöltendő űrlapot.
Az intézmény a legutóbbi látogatásunk óta egy új szárnnyal bővült. Az igazgatónő kedvesen fogadott, adott is egy jelentkezési lapot, de a nagyiról elmondottak alapján ő egy másik otthont javasolt, ahol Alzheimer kórban szenvedőket is szívesen látnak.
Visszajövet nekiláttam a nap fénypontjának számító munkának. A lomtalanítás alatt lomiztam két fiókot. Az egyik túl nagy lett ahhoz, hogy az elektronikai munkaasztal lábai közé beférjen, ezt ki kellett dobni, a kisebbik pont jó lenne oda. Ehhez készítettem két sínt És annyira jó lett, hogy még Áronnak is eldicsekedtem vele.
Szedtünk diót és almát is.
Délután ½ 5-kor elkezdtem minden hazavinni való cuccot bepakolni az autóba. Szedtem egy kis almát és a diókészlet is meglesz a hónap közepére.
Szinte időben indultunk el a hazaút hisztériába fulladt. Már az út felén is túl voltunk, amikor megkérdeztem Áront, hogy azokat az ismeretlen angol szavakat, amiket a Robin Hood egy oldaláról kiírt (tíz szó), miért nem adta oda (többször kértem pénteken, szombaton és ma is)?
- mert még nem szótáraztam ki.
- akkor légy szíves most add ide.
- nincs nálam.
- hol van?
- Dömsödön.
- és a könyv?
- az is.
Ekkor felment a pumpa. Megfordultam és elindultam vissza Dömsödre.
- Áron, nem veszed komolyan, amit kérek. Ez a harmadik év, hogy tanulsz angolul és én ezt a gyakorlatot azért kértem, mert nem szeretném megélni, hogy abból is hozzál egy rossz jegyet, mint pénteken tetted az olaszból.
Visszamentünk, Áron bement a házba, kihozta a könyvet és a lapot, majd egy óra késéssel újra indulhattunk Gazdagrétre.
Amikor már Mannát is és az összes cuccot felhordtuk, elkezdtem a vacsora készítését. Rántott csirkemellet terveztem a maradék lecsó mellé. Áron nagyon készségesen segített. Amíg én klopfoltam a húst, ő bekapcsolta a fritőzt, kikészítette a tányérokat a piros paprikás liszttel, a tojással és prézlivel. Közben bekaptam egy unikumot, de ez nem hátráltatta a vacsorát, tíz percen belül tálalva volt.

Emőkét is hívtuk volna, de ő még nem volt itthon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése