2016. október 27., csütörtök

Nóra nagyi búcsúztatása


Áron ébresztett 8-kor, azt kérdezve, hogy mikor kell indulnunk. Bőven van időnk, mert csak 10:30-kor kezdődik a szertartás.

Készítettem egy kis reggelit. Vajas kenyér rajta egy szelet tarja. Mind a ketten a lehető legszebben felöltöztünk és Emőkének csak beszóltunk, hogy „Indulás!”

Még arra is maradt időnk, hogy a temető előtt vegyünk egy-egy szál rózsát, amiket Emőke és Áron közösen választottak ki.

Az 1.-es ravatalozóhoz érkezve, nem is gondoltam, hogy ilyen sokan eljönnek a búcsúztatásra.

Sz. Lajos tartotta a beszédet, ami inkább bensőséges volt, mint hivatalos. A Magyar Rádiótól is sok régi kolléga jött el.

A megemlékezés után felkísértük a nagyit az utolsó útjára. Ott megvártuk az urnák behelyezését. Áron mind a három vázába betette a rózsákat. Végül igyekeztem mindenkinek megköszönni, hogy eljöttek, azután mi is elbúcsúztunk.

Emőkétől és Árontól megkérdeztem, hogy hol szeretnének ebédelni. Ami a közelben szóba jöhetett, az a Nefrit és a N’Pasta volt. Mind a ketten az utóbbira szavaztak.

Nagyon finomakat rendeltünk, bár Emőke egy kicsit csalódott a glutén mentes pizzába, mert az neki száraz volt.

½ 2 előtt értünk haza. Manna már várta, hogy végre megjöjjünk.

Rögtön elkezdtem megírni a történteket.

Itthon mindenki próbált megnyugodni, mert akárhogy is, az élet megy tovább.

Zoli bácsinak elküldtem kitöltve a sí-űrlapot.

Délután próbáltam Áront rábeszélni, hogy menjünk le a K&H-ba és rendezzük a banki ügyeit, de ezt addig halogatta, míg a bankfiók bezárt. A hétfőről mára halasztott úszásból sem lett semmi.

Este már csak egy kis tarjás vajas kenyeret ettük.

Emőke lányommal még megbeszéltem, hogyan legyen tovább, mert a nagyi után maradt még sok elintézni való.

Áront csak este 10-re sikerült az ágyába toloncolni. Utána még összeszedtem azokat a dokumentumokat, amiket holnap délelőtt beviszek az Önkormányzathoz Áron öröklésével kapcsolatban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése