2016. október 21., péntek

Dömsödre, de nagyon lassan


Az elképesztő, amit Áron reggelente tesz. Először is be van állítva az ébresztő órája 5:30-ra teljes hangerővel. Az hagyján, hogy én azonnal felébredek, de amikor már szerintem az egész ház felébredt 5:55-kor, akkor én bemegyek és szólok, hogy zárja el. Ezután ¾ 7-ig tíz percenként megszólal a kütyüjén egy elég agresszív nóta, majd hét előtt 5 perccel felkel, de csak 7:10-kor csukódik a lakásajtó.

Megnézem a leveleimet. Rogan kondoleált, K. Pali pedig írt, hogy le kellene tekerni a fűtést Nóra nagyi lakásában, mert az már több mint egy hónapja üresen áll és az elég költséges.

Mielőtt kimegyek reggelizni, kezdésnek még gyorsan csinálok 20 pontot a Duolingón és elindítok egy nagymosást.

Publikáltam az utóbbi három nap blog bejegyzéseit, kiteregettem a nagymosást és elindultam a Maros utcai lakásba. Elzártam az összes radiátoron a fűtést, majd kikötöttem a UPC routert, mert azt a szolgáltatás felmondásával egyidejűleg vissza kell adni.

K. Palitól kértem egy alaprajzot a lakásról és megígérte, hogy próbál egyet e-mailen küldeni.

Viszont ezzel egyidejűleg bekapcsoltam a dömsödi fűtést, hogy mire leérünk langyos lakás fogadjon.

A buszon megint olasz tanulás, de nagyon akadozva megy. Az mégis csak abszurdum, hogy olyan nehéz a felfogásom, hogy a határozott és a határozatlan névelők rendszerét csak egy hónap után kezdem kapizsgálni. Ez is az olasz capire = érteni szóból ered.

Áron ½ 3-ra ért haza. Ő lement a Mannáért, én pedig összecsomagoltam a cuccokat.

Közben megjött az alaprajz, de az olyan rossz minőségű, hogy meg sem találtam rajta a Nóra nagyi lakását.

Elinduláskor Áron két feladatot kapott:

1.     Köszönjön el a nővérétől Emőkétől,

2.     Csöngessen be Katikához és mondja neki, hogy vegyen egy nagy lélegzetet és tolasson be a lakásba.

Ezt a második feladatot így nem vállalta, mert szerinte ez nem humoros.

A lényeg az, hogy Katikának van kulcsa a lakáshoz, hagytam ott pénzt és kérem, hogy küzdjön meg a rendetlenséggel és takarítson utánunk. Majd még telefonon ki fogom egészíteni a feladatot azzal, hogy a fregolin száradó ruhák közül, amelyiket szükséges azt vasalja ki, azok még külön elszámolás tárgyát képezik.

Nagy nehezen elindultunk. Áron rögtön alvásba menekült. A rengeteg PET palackot és sörös dobozt leadtuk, majd vásárolni kezdtem.

Üdítő italok, ásványvíz, csirkeaprólékok, sertés köröm, krumpli, leveszöldség, lapsajt. Az egyetlen, ami kimaradt az  lapsajt, a margarin és a kovászos  uborka.

Valamiért még kaptam egy MasterCard támogatott logikai játékot is. Azt persze elfelejtettem, hogy a  diótortához kellett volna vennem egy kis doboz holland kakaót.

Indultunk is volna, de a szemerkélő eső miatt olyan rosszak lettek a látási viszonyok, hogy én csak alacsonyabb sebességgel voltam képes közelíteni a bázist. Közben tankoltunk.

Az út olyan fárasztó volt, hogy a Dobos ABC-ben biztonságból kellett vennem egy fél liter unikumot, mert nem volta abban biztos, hogy a bázison van.

A bázisra megérkezve nem is értettem, hogy Manna mit élvez a szabadságból, amikor szemerkél az eső.

Én azonnal bekaptam egy unikumot, mert ilyen nehezen már régen érkeztem a bázisra.

A lakás hőmérséklete jó volt. Nagyon finom ide érkezni. Mannát nem érdekelte, hogy szemerkél az eső, ő evett, ivott, azután közölte, hogy ki szeretne menni.

Áron rögtön felragadt az Internetre, miközben elmondta hogyan tervezi beosztani a hétvégéjét. Én még belenéztem a blogba, azután eltettem magam holnapra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése