2016. december 3., szombat

A nap apró örömei


 

½ 9-kor ébredtünk és egy óra múlva már a piacon voltunk. Főleg tojásra volt szükségünk, de azért a vegyes boltban is vettünk néhány dolgot. A Barkács boltban érdeklődtem XPS lemez iránt, de ők olyat nem tartanak.

Hazaérve Áron nagy reggelit készített, amíg én begyújtottam a cserépkályhába. Odakint hideg (2 C ) van, de süt a nap, száraz téli idő. A smaragdfáink teljesen lekopaszodtak.

Jött Marika, Bea lányával és átvette a neki vásárolt rövidárukat, nekem pedig hozott egy jó farmert. Mondta, hogy a héten jön takarítani és akkor majd átnézi a három zsák ruhát.

Manna evett, azután megint kiment és szaladgál a kertben.

A napi jó dolgok: Áron megtalálta a szemüvegem, én meg a mágnest a rablásgátlóhoz az autóban.

Feltettem a köröm pörköltöt főni, de a meghámozott krumplit még nem tettem bele.

Áronnal elindultunk egyet sétálni a napsütésben. Vittünk a Pongónak csontokat, Juditnak és Leventének pedig maradékot a szülinapi tortából. Nem mentünk be, mert Levente beteg volt, Judit pedig még most is nyomja az ágyat. Influenza. Jobbulást kívántunk és jöttünk haza.

Amikor a körömpörkölt, már majdnem megpuhult, belekockáztam a krumplit és tettem rá egy mokkás kanálnyi köménymagot.

Manna mondta, hogy be szeretne jönni. Gondoltam fázik, de csak egy pár percre jött be, evett és már ment is ki.

A vacsora elé gondoltam készítek egy kis sajtkrém leves és ahhoz majd tálalok pirítós kockákat, de ez olyan finomra és tartalmasra sikeredett, hogy a főfogásra már nem is került sor.

Korrektúráztam Katie fordítását, majd szerettem volna megnézni Áron leckéit, de ő nagyon el volt foglalva a Kamellel való chatelésben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése