2016. december 1., csütörtök

3D-s kütyük


Már a reggelem jól kezdődött. Bár Áronnak ma „0”-dik órája volt, mégis időben indult el a suliba és almát is vitt.

Morogni szoktam, ha valami elromlik. „Lépten-nyomon el kell valaminek romlania?” De ma ez is fordítva történt. Csak úgy próbaképpen feltettem töltőre a már egy éve rossznak elkönyvelt bluetooth sztereo hangszórót, aminek a hátára alkoholos filctollal ráírtam, hogy: „1/2”, jelölve ezzel azt, hogy ez (már új korában is) csak fél hangerővel szólt. Egy óra múlva kipróbáltam és – láss csodát – 100 %-osan műlödött. Úgy látszik egy év kellett ahhoz, hogy magától meggyógyuljon.

Igaz, hogy a délelőttöm nagy része elment a levelek írásával és olvasásával, de azért még dél előtt sikerült lejutnom az orvosi rendelőbe, hogy néhány itthon elfogyott gyógyszerre felírassam a receptet. Rögtön ki is váltottam a gyógyszereket. Orbán Viktor miniszterelnök úrnak innen üzenem, hogy vesse össze a nyugdíjas kosár inflációját az általa nagylelkűen beígért 0,9 illetve 1,6 %-os nyugdíjemeléssel 2017-re, mert a gyógyszer árak változása azzal nincs köszönő viszonyban.

Közben telefonon hívott Böbe doki, hogy menjek be a World Account Centerbe megnézni a Posttrader új bemutató termét, ahol ugyancsak nem nyugdíjas pénztárcákhoz szabott áru speciális, szemüveg nélkül is élvezhető 3D-s TV-k, tabletek és kütyük vannak kiállítva.

Bementem. Mindent összefoglalva, a termékek szépek, az árak csúnyák.

Hazafele a 8-as buszon elolvastam a 3D-s eszközökről szóló anyagot és jó korrektor módján telefirkáltam, kijavítva az általam vélt hibákat.

Hazaérve leültem a notebook elé és a hibajegyzéket átküldtem Böbének.

Manna össze-vissza kószál. Olyan jó dolga van, hogy nem tudja eldönteni, hol szeretne lenni jobban, kint a szabadban, Emőkénél, vagy nálunk. Ahogy a német mondja: Die Wahl hat, hat die Qual.

Végül úgy döntött, hogy hozzánk jön (szerintem nagyon kifinomult az emberismerete). Először evett, majd befeküdt az éppen a zöld széken száradó friss tiszta lepedőre.

Közben hazaért Áron is, arról referált, hogy jó napja volt a suliban.

Katie-vel azt beszéltem meg, hogy a Teamviewer feltelepítése után a távolból megnézem, hogy neki miért nem sikerült belépnie a Duolingóba.

Az eredmény az volt, hogy Kati véletlenül arab nyelvet állított be háttér nyelvnek. A hibát sikerült kijavítanunk és Katinak nagyon tetszik a program.

Áron lement a kis kínaiba és hozott vacsorát.

Azt nem láttam, hogy meddig haladt az iskolai leckéivel, mert elment fürdeni, ami nála a kádban való áztatást jelenti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése