2016. december 21., szerda

Budapest - Dömsöd - Budapest


 

Áronnak ma van az idei utolsó iskolai tanítási napja.

Áront még 7 előtt kértem, hogy vigyen magával egy almát és egy narancsot. Gondosan ki is készítette, majd itthon felejtette.
Reggeli után még lementem a CBA-ba. Vettem tojást, szaloncukrot és halászlé sűrítményt. A halastól kértem, hogy ha jön harcsa, akkor három filézett szeletet tegyen nekem félre.


1/2 11-kor indultam Dömsödre. Ez a kétórás út jót tesz az angolomnak, mert rá vagyok kényszerítve, hogy olvassam az "AGENT 6" című könyvet.


Időnként kinézek a busz ablakából és látom, hogy egyre havasabb a táj.

Egy megállóval tovább mentem, hogy be tudjak szólni a Szépséghibás cuccok üzletébe, hogy Jani szombaton meghozta ugyan a kis cserehűtőt, de vasárnap, ahogyan ígérte nem jött elvinni a hibásat. Azt mondták, menjek oda a házhoz és Jani is oda fog érni akkorra és ma elhozza.

Így is lett, mire odaértem Jani már ott várt. A vasárnapról elkezdett mellébeszélni, de az engem már nem érdekelt, fő az, hogy most elvitte a rossz hűtőt.

Sajnos a lejövetelem másik célja, hogy folytassam a belső szigetelést, már nem jött össze, mert lassan indulnom kellett vissza Budapestre.


Nagyon jól elkaptam a 15:28-as buszt, de azzal csak éppen hogy időben érek haza. A menetidőt csak fokozta, hogy egy olyan távolsági járatot sikerült kiválasztanom, amelyik egy kerülőt tett Majosháza felé.

Hatkor volt találkozóm Maros utcában a Gyöngyivel (ő az egyik ingatlanos) és az általa bemutatott bérlő jelölttel.  Gyöngyi kulcsai nem működnek, ezért már hat óra előtt ott voltam a lakásban, hogy Gyöngyi bemutathassa a bérlő jelöltnek. Beengedtem őket és segédkeztem a lakás bemutatásában. Úgy tűnik, hogy a bérlő jelölt komoly, de ez majd péntek délutánra fog kiderülni, amikor Gyöngyi irodájában aláírjuk majd a szerződést.

½ 8 körül értem haza. Addigra Emőke már elbeszélgetett Áronnal az iskolai problémákról. Én csak annyit javasoltam, hogy melegítse meg a tegnapi tejfölös csirkepörkölt maradékát és vacsorázzunk együtt. Ebből Emőke kimaradt, mert ő az Andris szülinapi bulijára volt hivatalos.

Áron levitte, majd később felhozta a Mannát, mert a fűtés odakint elromlott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése