2016. december 30., péntek

A szigetelés próba festése


Nyolc óra előtt ébredtem. Azt tervezem, hogy ma lefestem fehérre a szigetelt falat. Szerintem nem lesz nagy munka, csak majd arra kell vigyázni, hogy ne nagyon csöpögjön le a festék, és ha már lecsöpög, akkor a védőfóliára kerüljenek a cseppek.

Áron még alszik, amikor már hozzákészülődök a festéshez. Letakarom az ágyat a fóliával, úgy hogy még a fal mellettire is jusson a fóliából, keresek egy jó széles (10-12 cm-es) ecsetet és rajta.

Hamar feladom és abbahagyom a festést, mert a selyemháló négyzetrácsai látszanak (kidomborodnak) a festék alatt. Pályamódosítás: a hálót felragasztó anyagból fogok először annyit felvinni, hogy egy széles spaklival kisimítva eltűnjenek a háló rácsai. Még az is előfordulhat, hogy utána glettelnem kell. Nem probléma, időm van, a szigetelés hőtani szempontból már 100 %-os. Mindig egy kicsit előrébb lesz a projekt, csinálom.

Közben Áron már annyira ébredezik, hogy egy jó reggelt kívánt. Arra gondoltam, ha felkel, akkor egy rendhagyó reggelit fogok javasolni (No tojás, no szalonna) csak néhány szelet bejgli, tej és tejeskávé.

A kis kézmosónak megcsinálom a szifon tömítését.

Utána egy rövid időre átmentünk Juditékhoz. Átvittük a fekete bőr tárcát, amit még karácsonyra ígértem és a Pongónak a velős csont maradékát.

Közben átjött Zoli bácsi, hogy befejezze a konyhakert felásását.

Kint nagyon szépen süt a nap, Manna is kiment. Ha rá tudom beszélni Áront, akkor mi is teszünk egy téli sétát.

Begyújtok a cserépkályhába csak a hangulat és a 23C kedvéért.

¾ 6-kor az ebcsora tálalva. Ebédnek késő, vacsorának korán, ezért ebcsora.

Szegényes a felhozatal: sült csirke és fasírt, mellé lecsó BBQ szósszal és rakott krumpli. Közben megjön Manna és azt kérdezi, velem mi lesz? Mi lenne? Áron csipeget neki a sült csirkecombból. Nagyon rossz dolga van ennek a macskának.

Áron késő estig el van foglalva Interneten keresztül Kamellal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése