2016. december 16., péntek

A rendrakás nem megy


Áront hét előtt tíz perccel tudtam csak felébreszteni. A nagy kapkodásban természetesen minden elmaradt, sőt, amikor hét előtt egy perccel benéztem hozzá, akkor még a notebookja is be volt kapcsolva. Számomra nehezen volt hihető, amit mondott, hogy csak az egyik osztálytársát kérdezte meg, hogy a matek óra elmarad-e ma. Mannát sem engedte le. Azt hiszem, megint be kell vezetnem a 7 órás lakásajtó bezárást.

Gyorsan megreggeliztem, leengedtem Mannát és magamat is letiltottam a számítógépről, amíg egy-két rendetlenség gócot meg nem szüntetek a lakásban.

Hát arra nem gondoltam, hogy ez ilyen nagy vállalkozás lesz. Kétórai rendezkedés után engedélyeztem magamnak egy hosszú kávészünetet, majd folytattam. Látszatja, már van, de készen még nincs, pedig már ½ 2 és nemsokára hazajön Áron és sürgetni fog, hogy induljunk már.

Manna szerencsére már feljött, úgy, hogy őt már nem kell majd keresgélni.

Emőkét megkérdeztem, nem akar-e néha jó levegőn lenni. esetleg egy kicsit a holt ágon korcsolyázni, de ilyen gyorsan nem tudott dönteni.

Amikor Áron hazajött, már menetkészek voltunk. Manna is bekerült az autóba.

Még egy utolsó kísérletet tettem, hogy Emőke nem akar-e a jó levegőn készülni-e a vizsgáira.

Ötkor indultunk és az első állomás a TESCO.

Áron vállalta a bevásárlást, én pedig a PET palackokat, meg a sörös dobozokat.

 Áron nagyon ügyesen vett mindenfélét, többek között a kérésemre afrikai harcsa filét.

Még a fizetésnél volt egy kis súrlódásom Áronnal. A shop and go-nál. A kisegítő munkatársnak jeleztem, hogy mi mennyire szeretjük ezt a fizetési módszert. Ő örült, mosolygott, Áron pedig megjegyezte, hogy ezt miért kellett mondanom? Magyaráztam, hogy azért, hogy osztozzon a mi örömünkben. „Ez egy baromság” – mondta, mert az Internetes játékokban inkább le kell lőni az ilyeneket.

Már megint este vezetek, ráadásul a jobboldali tompított izzó kiégett. Még mindig ez a veszélytelenebb, mert ha a bal ég ki, akkor a szembejövő még motorkerékpárnak gondolhat. Minden esetre bekapcsolom a ködfényszórót is.

Onnan már egyenesen Dömsödre mentünk. Ott nem volt nyár – 5 C-t mutat a külső hőmérő. A jó hír, hogy a házban 22C meleg van, a rossz pedig, hogy megint beszart a hűtőszekrény. A mélyhűtő rész megy ezerrel, a normál hűtő leállt.

Manna sem tudja eldönteni, hogy kint vagy bent szeretne lenni jobban. Végül úgy dönt, hogy bent eszik, azután kimegy.

Először begyújtottam a cserépkályhába, abból baj nem lehet. Azután befűszereztem az afrikai törpeharcsát és elkezdtem a kirántást. Paprikás liszt, tojás és zsemlemorzsa.

Közben odatettem főni néhány szem krumplit sós vízben feldarabolva, amiket megfőve kis olajon petrezselyemmel megszórva kissé átsütöttem és vacsorára a harcsa mellé azt is tálaltam.

Lefekvés után még egy fél órával el kellett zárni a cserépkályha ajtaját, hogy éjjelre átvegye a gázkazán feladatát.

Éjjel fel kellett kelnem, mert a beszűrődő fényből arra gyanakodtam, hogy Áron még ébren van. A gyanú beigazolódott, Áron még Internetezett. A pontos idő: 3:36.

Miután kikapcsoltattam vele mindent, beengedtem Mannát és visszafeküdtem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése