2016. december 26., hétfő

A pótkerék felszerelése


de ezen már gondolkoznom kellett, hogy milyen nap is van ma?

Korán ébredtem, ha másért nem, hát azért, mert Áron elfelejtette kikapcsolni az ébresztő óráját. De nem is baj, mert legalább nekikezdhettem a teendőknek.

Először is írásban lemondtam a lakás kiadásával kapcsolatos két ingatlan közvetítői szerződést. Mielőtt még a részleteket teljesen elfelejteném, megírtam Andrásnak és Vikinek, hogy mit álmodtam róluk. Az e-mail még nem kézbesült, mert a szünetekben elutaztak.

Reggeli után sikerült Áront rábeszélnek, hogy jöjjön le velem és rámoljunk ki mindent az autó csomagtartójából, hogy hozzáférjünk a pótkerékhez. Ha már kirámoljuk, akkor egy kicsit szelektáljunk is, mi megy a szemétbe, mi fel a lakásba, mit vigyünk Dömsödre és mi marad majd az autóban.

Kiürítve a csomagtartót, elkezdhettük a jobb első kerék lecserélését a pótkerékre. Áron a kiürítésben és a pótkerék felszerelésében is sokat segített. Elkezdhettük lehordani a cuccokat és Mannát. Emőkétől mindenki érzékeny búcsút vett és indultunk.

Egyetlen helyen egy MOL kútnál álltunk meg, hogy az újonnan felszerelt kerék guminyomását ellenőrizzük.

Dömsödre begurulva a nyitva lévő boltban, a Dobos ABC-ben feltankoltunk néhány dolgot. Itt ért Szabolcs telefonja, hogy jó lenne, ha a bérleményben mielőbb működne az Internet.

A ház fűtését elég későn kapcsoltam be még otthonról, ezért a 9-10 C külső hőmérséklettel szemben is bent csak 13 C volt. Gyorsan begyújtottam lent a cserépkályhába és fent a Jancsi kályhába. A központi főtéssel együtt három irányból dőlt a meleg és nemsokára nagyon kellemes volt a benti klíma is.

Még vacsora előtt egy-két Unicum kíséretében elkezdtem a belső szigetelésre felragasztani a selyem hálót. Áron közben Internetezett, de megígérte, hogy a keletkezett szemét eltakarításában kiveszi majd a részét.

Este megmelegítettem egy nagy adagot az Emőkétől kapott töltött káposztából, amit nagyon finomnak, de egy kissé sósnak találtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése