2016. december 23., péntek

Nincs meg a kocsi kulcs


 

Rendhagyó péntek, mert a szentestét még itt töltjük Budapesten és valószínűleg csak vasárnap reggel indulunk Dömsödre.

11-ig mindenki lustálkodott. Akkor reggeli.

Emő lejött Áronért, hogy öltözzön, felmennek a hegyekbe.

Jómagam indultam volna Adriékhoz, mert Zsolti megvette Áronnak a galván elemekről szóló játékot, de a kocsi kulcsot sehol nem találtam.

Délben megettem a maradék zöldséglevest.

Kora délután kiderült, hogy a fürdőszobában a mosdókagyló összeeresztő csonkja nincs jól eltömítve, ahol a mosdókagylóhoz csatlakozik. Szétszereltem s bár láttam, hogy hol ereszt a rendszer, de ehhez is kellett volna az autó, hogy a tömítő karikát beszerezzem.

Lassan eljött az idő, indulnom kellett az ingatlan közvetítő irodába, ahol a leendő bérlővel 4-kor kellett megjelennem. Oda is értem négyre, de ő csak ½ 5-re jött. Az ingatlan irodát vezető úr hamar megírta a szerződést és mehettünk a bérlemény átadás-átvételére. Kifizették az egyhavi bért és a kéthavi kauciót.

A legtöbb időt az össze kulcs megtalálása jelentette. Közben kértem a közös képviselőt, hogy engedje meg, hogy az új bérlőket bemutassam. Ők telefonszámot cseréltek.

Miután miden kulcsot átadtam, és az összes elérhetőséget megmutattam, elindultunk a Gazdagrét felé, mivel már korábban felajánlották, hogy az átadási ceremónia után hazahoznak.

Itthon először megettem a maradék halászlevet, majd mind a hárman nagy kutatásba kezdtünk az autó kulcsait illetően. A teljes eredménytelenség után abban maradtunk, hogy reggel még megkérdezhetem a CBA-t és a Nyugdíjas klubbot, de ha az nem jár eredménnyel, akkor le kell mennem Dömsödre a pótkulcsért.

Még egy-két unikummal próbáltam nyugtatgatni magam, de miután nem sikerült, én is lefeküdtem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése