2016. december 22., csütörtök

halászlé


Nem zavartattam magam, hogy már karácsonyi ünnepi hangulat van és úgy tettem, mint más egyszerű hétköznap. Felkeltem és elkezdtem készíteni a reggelit. Árontól is megkérdeztem, mit szeretne reggelire, de ő – mint mondta, - majd maga megcsinálja magának. 

Hogy valamelyest beindítsam a napot, kértem, hogy délelőtt végre menjen le a K&H–ba és intézze el a hitelkártyájának az aktiválását. „Jó-jó” és azzal folytatta az Internetezést az ágyában.

Reggelizés után felhívtam a TIGÁZ Ügyfélszolgálatát, hogy tisztázzam, miért írták azt a csúnya hangú levelet, hogy a be nem fizetett számlatartozásomat átadták a Behajtó Irodájuknak. Szerintem meg sem kaptam azt a számlájukat, aminek az végösszegét be akarják hajtani. Végül békésen megegyeztünk, hogy akkor azt most átutalom.

Áron csak a reggeli készítése miatt tudott elszakadni az Internettől. A bankkártya ügyintézését majd délután Emőkével együtt fogja intézni, amikor amúgy is mennek megvenni a karácsonyra kapott pulóverét. Még egyszer szóltam, hogy ideje lenne elindulniuk, mert bezár a bank, de én már többet nem fogok szólni, intézem a saját dolgaimat.

Ebédre Áron megette a hűtőben talált chilis csirkét, én pedig a zöldség levest.

Újra nekifutottam, hogy a CBA-ban megvegyem a holnapra kirántani tervezett harcsa filét. Többen is próbálkoztunk ezzel, én már három napja, de mindig azt mondták, hogy elfogyott. Közben az eladó elnézést kért, hogy egy pár percre el kell mennie, mert a teherautó árut hozott. Mi vevők, türelmesen várakoztunk, majd tíz perc múlva valóban megjött egy láda harcsával, de mint mondta, ebből a 15 kilóból nem tud adni, mert ez a főnöknek jött. Az egyik vevő reklamált, hogy a főnöknek tegnap is hoztak 15 kilót és abból sem adott. Hiába, ide is begyűrűzött a korrupció.

Harcsa helyett vettem három szelet pontyot holnapra és a mai halászléhez egy fejet, egy farkát, meg két kisebb szeletet. Az üzletben halászlé kockát, halászlé sűrítményt, paradicsomot csípős paprikát.

Miközben elkezdtem a halászlékészítést, még egyszer megmerészeltem említeni, hogy elmúlt három óra és bank négykor bezár. Eddig három alkalommal érkeztünk zárás után pár perccel. Ha Emőke most nem tud menni, akkor menjen le egyedül és intézze el a bankkártya aktiválást. Én nem vagyok híve ennek az állandó halogatásnak. Ne izgulj apa – mondta – Emőkével megbeszéltem, hogy ½ 4-kor indulunk és minden rendben lesz.

El is indultak időben, de amikor visszatértek, szomorúan számoltak be arról, hogy előbb a pulóvert vették meg és mire a bankba értek, már bezárt a bank. Viszont útközben vettek egy nagyon szép karácsonyfát.

Még a vacsora előtt megpucoltam az összes itthon lévő diót, hátha Emőkének van kedve az ünnepekre egy rúd bejglit sütni.

Hárman ültünk a vacsora asztalhoz és mindenkinek ízlett a halászlé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése