2016. december 6., kedd

Számitógép és a digitális világunk


Reggel, amikor Áron indult, csak annyira ébredtem fel, hogy szóljak, vigyen magával egy almát.

Már dél körül járt, amikor nekifutottam még egyszer a címtár szinkronizálásnak. Béla nem volt a gépnél, ezért elakadtam.

D. Kati írt, hogy segítsek, mert nem kap feladatokat a Duolingótól, illetve valamit elállítottak. Na, majd ha Zsolti hazamegy, segít a Teamviewer összeköttetésben.

Anikónak elveszett a PUK kódja, ami miatt nem tudja bekapcsolni a mobiltelefonját. Sikerült megtalálnom a számítógépen azt az Access-ben írt adatbázist, amit még a kapitalistáknál készítettem több mint tíz évvel ezelőtt. Abban biztosan meg fogom találni. Az újonnan telepített Access 2016 nagyon jól néz ki, kár, hogy az óta sokat felejtettem az Access lelkét illetően.

Elindítottam a nagymosást.

Áron észre sem vette, hogy hozzá is jött a Mikulás. Amikor hazaért a suliból számon kértem tőle, hogy miért kapott Rajz és Vizuál technikából 1-est. Látszólag nem jelentett neki nagy megrázkódtatást.

Emőkével megbeszéltük, hogy amíg ezeket a jegyeket nem javítja ki, addig a notebookja és a kütyüje elkobzásra kerül.

Kati hívott, hogy Zsolti hazaért, kezdődhet a Teamviewer-es akció. A fő probléma az volt, hogy véletlenül átállították a Duolingóban a háttér nyelvet arabra. Azt, hogy hol lehet ezt visszaállítani, még a Teamviewer-en keresztül sem tudtam megállapítani, mert az arab tudásom nulla.

Végül Áronnak sikerült visszavarázsolnia az eredeti állapotot és mostantól magyar a háttér nyelv.

A Gmail címtár szinkronizálási probléma is megoldódott, mert nem a bluetooth-on keresztül történt a kommunikáció, hanem a Wifi routeren.
A mindennapi életünket annyira körül öleli az informatika, szinte gúzsba köt, ami ha nem lenne, nélküle megbénulnánk.
A számítógép az életünk minden olyan problémáját meg tudja oldani, ami azelőtt - amikor még nem is volt számítógép, - nem is volt probléma.

Vacsorára én egy nyugger betyárlevest melegítettem meg magamnak, Áron pedig azt mondta, hogy ő majd később fog vacsorázni.

Mindent kiteregettem a mosógépből.

Az elkobzott notebook és kütyü ügyében még sokáig folyt a harc. Áron még arra is képes volt, hogy megmutassa az angol házi feladatát, hogy igazolja, ő tanult.

A kütyü visszaszolgáltatására Áron még tett egy olyan argumentálási kísérletet, hogy anélkül nincs ami reggel ébressze. Ennek kihúzva a méregfogát, adtam neki két ébresztőórát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése