2016. december 27., kedd

Manna a ház ura


Azt nem mondhatom, hogy túl korán keltünk, de végül felkeltünk. A több kijelölt feladat közül Áron a dolgok elrámolását választotta, de Internetes elfoglaltságára hivatkozva, arra is halasztást kért. Azért nem lelkesedtem, hogy az iskolai dolgaiból semmit nem hozott le, ezért azt a feladatot tűztem ki elé, hogy az angol rendhagyó igék táblázatából naponta tíz igének tanulja meg mind a három alakját (Infinitiv, Simple Past, Past Participle).

Béni csöngetett és hozott egy tányér kocsonyát, amit Anika készített. Ezzel az én reggelim már meg is volt oldva. Áron öt szelet bundás kenyeret rendelt reggelire, amihez egy bögre tejet is tálaltam. Nekem elég lett a fél tányér kocsonya meg egy bögre tejeskávé.

Reggeli után megrendeltem a bérlőnek a UPC szolgáltatás csomagot, de erről nem tudtam tájékoztatni, mert nem vette fel a telefont.

Zoli bácsival megállapodtam, hogy ha én kiszedem az összes karót, meg a csicsóka szárakat, akkor ő egy ezresért felássa nekem a kis konyhakert csíkot, hogy mire jön a havazás – ha egyáltalán jön, – akkor a föld a hó alatt tudjon pihenni.

Elindultam, hogy beszerezzek néhány tömítő karikát az egyik kézmosóhoz, de Dömsödön szinte minden üzlet zárva van.

Hazafelé beugrottam Juditékhoz, hogy ha idejük engedi, akkor délután jöjjenek át egy szelet sütire meg egy kávéra.

Manna próbára tett: Mi lenne, ha ki szeretne menni és mi lenne, ha öt perc múlva be szeretne jönni, mert szomjas. Azután mi lenne, ha megint ki szeretne menni, majd öt perc múlva bejönni, mert éhes. Azután kimenni, majd öt perc múlva bejönni, mert neki odafent pihennie kell egy kicsit. Azután kimenni, majd bejönni csak azért, hogy ellenőrizze: még mindig ő a góré a háznál?

A tegnapi sikeres begyújtást ma is megismételtem a cserépkályhában. A cserépkályha és a gázkazán egymással versenyeznek abban, hogy ki tudja előbb felfűteni a házat 23C fokra.

 Este átjött Judit és Levente. Levente Áronnal odafent sakkozott és backgammonozott, Juditnak pedig lejátszottam néhány youtube videót az aquaponiáról, miközben bekaptunk egy-két unikumot.

Amikor elbúcsúztak megmelegítettem a töltött káposztát és jól bevacsoráztunk.

Áron nem tartja be a neki kiírt szabályt, hogy előbb tanulja meg az első tíz angol rendhagyó igét és csak utána Internetezzen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése