2017. május 21., vasárnap

A csicsóka árnyékolja a zöldborsót


Hétkor ébredtem.

Elküldtem Adriennek az Éhszakok receptkönyvet, mert a diótortát okvetlenül szeretné elkészíteni.

Reggelire sült angol szalonna tojással.

Miután Miskolczi Marika megállapította, hogy a zöldborsóim sose fognak megérni, mert a csicsóka nagy lapát levelei nem engedik, hogy a nap süsse őket, ezért egy metszőollóval tőből kivágtam az összes csicsókát.

Marika fogja kedd délelőtt beengedni a szakértőt, aki megvizsgálja, hogy miként lehet összekötni a villanybojlert és a gázkazánt és erre majd ad is egy árajánlatot.

Azután majd a hét közepén jön takarítani. Hogy legalább a beáztatott bélyegeket ne kelljen kerülgetnie, azokat kiteregettem, és amikor már kezdett szikkadni, betettem a könyvekbe, hadd préselődjenek.  

Már előre izgultam, hogy a késő délutáni induláskor a Manna nem fogja-e előadni ugyanazt, mint tegnap, hogy elcsavarog és fellelhetetlen.

Többször is végeztem próbahívást, de minden alkalommal előjött, sőt olyan is volt, hogy hívás nélkül odajött, csak úgy dörgölődzni.

Öt óra után már nem akartam kockáztatni és betettem a hordozókájába.

Hat óra körül bezártam mindent és elindultunk hazafelé.

Áron nagy rendetlenséggel és azzal fogadott, hogy hozott magyarból egy 5.öst, ezért nem is reklamáltam, hogy miért Internetezik ahelyett, hogy tanulna. Még azért annyit kértem tőle, hogy a mosogatógépet rámolja ki.

Emőke lányomat nem is láttam. Biztosan népi táncolni van.

Tíz óra után már rászóltam Áronra, hogy ideje lenne fogat mosni és lefeküdni, de előtte rámolja ki a mosogatógépet, mert az négy napja tele van és ezt már néhány órája egyszer kértem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése