2017. május 11., csütörtök

Áron belázasodott


A lusták ¼ 10-kor kelnek. Csatlakozunk, mert ki korán kel, álmos lesz egész nap. Áron az ágyban nyomogatta a notebookját, pedig kértem tőle néhány dolgot, hogy mielőbb el tudjunk indulni. Én lassan mindent összepakoltam, sőt le is hordtam az autóba.

Mannáért csöngettem Emőkéhez, de senki. Amikor felhívtam telefonon akkor közölte, hogy ő most nincs itthon, a Manna pedig lent van. Csak ezután kezdtem lent hívogatni, sőt Áront is kértem, hogy próbálja előkeríteni, de hiába.

Egy-két órai keresgélés után feladtuk és Manna nélkül indultunk el.

A TESCO felé menet tettünk egy kis kitérőt. A Budaörsi Szerelvény boltban érdeklődtem, hogy a bidet-vel kombinált WC ülőkéhez van-e csuklópántjuk. Nincs, de beszerzik és a jövő pénteken jöhetek érte.

A TESCO-ban először leadtuk a PET palackokat, majd kenyér sajt, csirkemell, tök és cukkini, kapor után már csak tejet, tejfölt és ásványvizet és sört kellett vennünk.

A kijáratnál hagytam magam bepalizni egy újabb TESCO vásárlókártyára, amelyik arra utazik, hogy az ügyfél úgyis elfelejti majd, hogy e csak a havi 20000.- forint vásárlás fölött élvezheti ennek az előnyeit, de ilyen konstrukcióknál Már az Auchannal is túljártam egyszer az eszükön.

Eljövet már Áron is meg én is éhesek lettünk. Áron bekapott egy banánt én pedig a My Soup-nál egy szoljankát. (Régi szép idők: Semmelweis utca Orosz teaház, Kelet-Berlin Fernsehturm, ott mindig volt szoljanka.)

Útközben a Shellnél tankoltunk, hogy leebédeljük náluk a TESCO utalványt.

Egy órakor érkeztünk a bázisra. Igazi nyári meleg van. Én még azt is el tudnám képzelni, hogy ma még úszunk egy rövidet a Dunában.

Ez nem jött össze.

Áron először csak arra panaszkodott, hogy a hideg rázza, de később megállapítottam, hogy láza van, 39 °C. Nem tragikus, de elég ahhoz, hogy nagyon odafigyeljek.

Ágyba dugtam, a szoba hőmérsékletét 23 °C-ra megemeltem, citromos mézes tea + algopirin és alvás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése