2017. május 5., péntek

A hétvégére megint zuhog az eső


A családi program már terv szerint is kizökkent a megszokott kerékvágásból. Áron ma nem jön velem Dömsödre, mert holnap be kell mennie a suliba, hogy a ballagó diákoknak útvonalat díszítsen. Vasárnap pedig osztálykirándulásuk lesz és Tatára mennek, ahonnan csak kedden térnek vissza.

Az én reggeli programom, hogy megyek az autóért kudarcba fulladt, mert az csak délre lesz kész.

Addig összekészülődtem, a reggelihez hoztam egy palack tejet és átmentem Emőkéhez, hogy mit tehetek a gyógyulásáért.  A készülődésben egy kis öröm ért. Szembesülnöm a rendetlenségemmel rossz élmény, de amikor végre megtalálom, amit már két napja keresek az jó. Meglett a "Dear Sir" (Tanár úr kérem) című könyvtári könyv.

Katika sóletet hozott, aminek csak a kisebbik felét ettem meg, a többit meghagytam Áronnak. 

Mire mindent összerámoltam, már mehettem is az autóért. A Renault karosszéria műhely még tömegközlekedéssel sincs messze. 8-as busz a Kelenföldi pályaudvarig és egy megálló a 47-es villamossal.

Amikor odaértem, az autót már csak lemosták, kiporszívózták és törölgették. Hazavittem és elkezdtem bepakolni Mannát és a vinnivalókat.

Emőkénél hagytam pénzt Áronnak és csak annyit kértem, hogy ne Internetezzen.

Első állomás a CHS volt, mert mostanra ígérték, hogy megjön a TP Link Smart Plug (okos dugalj), amivel tervezem leváltani a SIM kártyás Dömsödi Fűtés távoli bekapcsoló rendszerét.
Onnan már egyszerű volt átmenni a TESCO-ba.

Mannának vettem egy prémium minőségű nedves kaja csomagot, magamnak pedig egy zöldségekben gazdag csirkeaprólék leves összes összetevőjét.

Már egy kicsit be volt borulva, mire Dömsödnek vettük az irányt. Azután félúton egyszerűen leszakadt az ég. Elérve a bázist már egy kicsit enyhült a zuhogás, de még esett.

Amikor mindent kirámoltunk, kibontottam a Smart Plug szerkentyűt. Hamar meg is találtam azt a pontot, amit majd vezérelnie kell, de a Wifi router-rel nem tudtam felvetetni a kapcsolatot.

A kudarcot némileg feledtette a TV-ben a Dunán a Virtuózok versengése. Némely produkciót csak tátott szájjal tudtam hallgatni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése