2017. május 10., szerda

Emőke szülinapja


¼ 8-kor berontottam Áronhoz, hogy keljen fel, de mondta, hogy a héten nincsen tanítás, mert érettségi szünet van, csak elfelejtette mondani.

Manna is kérte a reggelijét, azután lement csavarogni.

Lementem a CBA-ba, hogy vegyek ezt-azt a reggelihez.

A smaragdfa itt is beindult az ablak alatt, de meg sem közelíti a Dömsödön ugyanakkor ültetett párját.

Elkezdtem darálni a diót. Áront is megkértem, hogy segítsen, de ő inkább pihen, mert fáradt. Mondtam is neki, hogy aki reggel 10-kor azt mondja, hogy fáradt, azt úgy hívják, hogy lusta.

Csak akkor szóltam neki újra, amikor már gőzölgött a reggeli az asztalon. Kértem, hogy vigye át Emőkének az Esztike féle fokhagymás, snidlinges túrót és hívja át őt is reggelizni.

Nagyon jó volt, hogy hárman együtt reggeliztünk.


Én azonnal nekiláttam a szülinapi torta készítésének. Katikától kértem egy nagyobbacska tálat, amiben majd a „tésztát” (mert ez csak darált dió és tojásfehérje hab) keverhetem.

A 10 tojás sárgájába betettem a 25 dkg porcukrot és odatettem a duplafalú edényben melegedni. Áront megkértem, hogy amíg én a fehérjét habbá verem, kavargassa a sárgáját, nehogy rántotta legyen belőle.

Késő délelőtt Áron elindult valamiért a suliba és 3-ra ígérte, hogy hazajön. Kértem, hogy vegyen ki  pénzt a falból és hazafele jövet vegyen egy szép szál virágot.

Mielőtt hozzákezdhettem volna sütéshez, úgy tűnt, hogy a sütő beszart. Már azt sem sikerült beállítanom, hogy 180 °C-ra melegítsen elő. Már-már ott tartottam, hogy Katikát megkérem, ő süsse meg a tortát. Azután valahogyan addig piszkáltam, amíg egyszer csak sikerült a beállítás és betettem a tepsi diós tojásos masszát a sütőbe.

Nemsokára a kenőcs is magkapta a margarin és a kakaó adagját.

Húsz perc múlva kezdődhetett a feldíszítés.

Közben megjött Áron egy nagyon szép szál rózsával.

Megebédeltünk és Áron birtokba vette a notebookját a megjavított tápegységgel.

Emőke csak később jött haza, de akkorra már teljes díszben fogadtuk és a Wifi hangszóróból a Happy Birthday-jel ünnepeltük a Lányt. Nagyot tortázkodtunk. Jó buli volt és Emőke is örült.
Szerettem volna, hogy a maradék tortát Emőke viszi haza, de ő ragaszkodott hozzá, hogy kapjon belőle Katika, Judit és mi is vigyünk belőle magunknak holnap.
 

Áronnal azt beszéltem meg, hogy ma este már nem indulunk el Dömsödre, majd csak holnap reggel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése