2017. május 19., péntek

Elkezdődött a diótorta projekt, de kudarc lett a vége


Már hétkor felkeltem, hogy minél hasznosabban tölthessem a napot. A célkeresztben a diótorta állt.

Marika mondta, hogy ma lejön takarítani, ezért a kupi nagyját már reggel megpróbáltam megszüntetni, hogy amikor belép, nehogy elájuljon. Az után kiderült, hogy ma még csak terepszemlét tart és majd a hét közepén jön takarítani. A cipőknek, csizmáknak nagyon örült és akkor megbocsát Áronnak, hogy olyan rumlit hagyott a szobájában, mint ami most is ott van.

A diótörést kiköltöztettem a kúp alá, sőt a diódarálás is ott folyt.

A zöldséges csirkelevest feltettem egy kis lángon főni. Beletettem minden található csirkeaprólékot, persze alaposan megmosva és apróra vágva, ahogyan Manna szereti.

Közben úgy kitört a nyár, hogy kénytelen voltam kimenni a Dunára egyet úszni. A nap sütött. a levegő meleg volt, de a Duna vize még mindig sportos. Egy árva lélek nem volt, aki bemerészkedett volna a vízbe. Lassan, óvatosan elmerültem és majdnem egy órát úsztam.

Megállapítottam, hogy most kinyithatták a Soroksári zsilipet, mert most a Duna itt Budapest felé folyt.

Megkevertem a diótorta anyagát a tojásfehérje habbal és elterítettem a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Közben feltettem a tojássárgáját porcukorral a duplafalú lábasban és lassan kevergetve kis lángon melegítettem. Sajnos az időt elszámoltam és ha nem is égett oda, de nagyon kiszáradt.
Ha nem akarok szégyenkezni az ex MTT bulin, akkor holnap kezdhetem az egészet előlről.

Délután átmentem Judithoz és kértem, hogy menjünk, el a Pergel úrhoz, mert a telefonszámát valahol elszórtam. El is mentünk, de a barátságos puli kutyán kívül senki nem volt otthon.

Judit szerencsére tudott valakit a közelben, aki biztosan tudja, Pergel úr telefonszámát. El is mentünk és meg is kaptuk a telefonszámot. Ott volt Büti Ági is és hárman (ők kollégák voltak), jókat nevetgéltek régi, közösen megélt történeteken.

Juditot hazavittem és búcsúzóul adott két doboz tojást.
Mára még egy fontos feladatom maradt: Mannát el kell vinnem az állatorvoshoz, hogy adjon be neki egy féregírtó tablettát és csepegtesse be a nyakát kullancs elűző szerrel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése