2017. május 27., szombat

Palkó tesztvezetése és az ünnepi ebéd


Viszonylag korán kellett felkelnem, mert Pergel urat vártam, hogy befejezze a múlt héten elkezdett villanyszerelést.

Reggel Emőkével mentem a piacra. Csak a reggelihez kellett vennünk tojást, de azért az Esztikénél sem hagytuk ki a kapros tehéntúrót és Laci bácsinál pedig vettünk egy uborka- és egy paradicsompalántát (amiből kettő lett). Vettünk még egy üveg mézet, de azt Gazdagrétre.

Visszatérve láttam, hogy Pergel úr már megérkezett és javában végzi a munkát.
Áron is felkelt. Nagy reggeli készítés kezdődött. Emőke meg én sült szalonnán és sült virslin készült tükörtojásokat ettünk, Áron pedig ugyanilyen alapanyagokból tojásrántottát készített magának. Igaz, hogy mindez csak 11-re lett kész, de nagyon megtöltöttük a bendőnket.

Utána Áron megkért, hogy vigyem el őt az Imréhez a notebook töltőjének a meghibásodása miatt. Imre új tápegységet javasolt, amit ha sikerül beszereznie, akkor majd telefonál.

Visszafele megálltunk Juditéknál és elvittük Leventét és Sanyit (Levente apukája) egy kőrre az új fehér paripával. Mind a kettőjüknek nagyon tetszett az autó.

Hazajövet úgy döntöttem, hogy kimegyek egyet úszni a Dunára. Nagyon jót úsztam, bár a víz hőmérséklete (22,4 °C) egy kicsit sportos volt.

Z. Pali éppen akkor tért vissza a kajakozásából. Kicsit beszélgettünk és neki is eldicsekedtem az új autóval. Mondta, hogy majd átjön megnézni.

Mire hazaértem, jött Judit, hogy megnézze a fehér paripát. Már éppen indultunk volna vele is egy bemutató körre, mikor jött Palkó. Őt is kértem, hogy üljön be. Így hárman indultunk el. Palkónak is tetszett a jármű, főleg akkor, amikor helyet cseréltünk és ő vezetett.

Hazaérve elkezdtem készíteni az ünnepi ebédet. A háztáji csirke seggébe beledugtam egy kettévágott és kimagozott almát, aminek a közepében egy megpucolt fokhagyma volt. Judit még a csirkét is megtűzdelte fokhagymával és jó alaposan megfűszerezte. Emőke lányom a zöldségeket és az újkrumplit pucolta, majd az egész bekerült a beáztatott római tálba és be a 200 °C-ra előmelegített sütőbe.

Áron és Levente mindezt elkerülték, mert közben elmentek focizni.

Egy óra múlva megkérdeztük a csirkét, hogy érzi magát és onnan kezdve a római tál fedele nélkül a felső grillt hozzáadva sütöttük ropogósabbra. Most már csak egy negyed óra és amikor a fiúk is visszajöttek, kezdhettünk tálalni.

Mindenki nagyon meg volt elégedve a készítménnyel. Az ebéd végén Emőke előrukkolt a saját maga készítette földi eperrel díszített pudingos tortával és a szülinapi ajándékokkal. A régi szakadt pénztárcámat leváltandó kaptam egy nagyon szép új, valódi bőr pénztárcát.

Amikor Juditék elmentek és visszaállt az élet a régi kerékvágásba Emőke és Áron a teraszlépcsőn tanultak, én pedig elültettem a ma vásárolt palántákat.

Feltettem az autót töltőre. Amikor a töltés indult, akkor 167 km hatótávolságot mutatott. Az már lefekvés utáni program lett, hogy a Leaf használati utasításából olvasgattam és tanultam a műszerfalán megjelenő rengeteg ikon és információ jelentését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése