2017. május 23., kedd

Az egész nap autó ügyekben.


6:30-ra volt beállítva az ébresztőórám, mert 7–re kell vinnem az autót a szervizbe. Áronnak szóltam, hogy ne ijedjen meg, hogy amikor felkel, én már nem leszek itthon.

Pont 7-re be is értem a szervizbe. Dénes úr átvette az autót és azt mondta, hogy amikor már tud valamit, akkor hívni fog.

Mire hazaértem Áron helyett már csak a rendetlen szobáját találtam itthon.

Dénes úr később fel is hívott és mondta, hogy jól éreztem, hogy a klíma nem működik rendesen, mert megnézték, és a klíma kompresszor megszorult. Két lehetőség van: vagy egy újra kicserélik, de annak az ára húzós, viszont ma készen lesz, vagy ezt kiszerelik és elküldik javítóba, ami sokkal olcsóbb, de akkor egy hétig náluk marad az autó. Ez utóbbit választottam, mert az is lehet, hogy közben megkapom a Nissan Leaf villanyautót.

Közben elkészítettem magamnak a reggelit.

Visszavittem a könyvtárba a ma lejárt könyveket és közülük kettőt meghosszabbítottam június 20-ig. Emőkének hoztam egy Dohár Péter: Angol nyelvtan-t, mert arra biztosan szüksége lesz a Dover Nyelviskolában, magamnak pedig egy Stephen King-et.

Katika hozott egy kis paprikás krumplit.

½ 3-ra kell mennem a NISSAN Gablini-hoz az utolsó papírmunkákat elvégezni, mindent aláírni.

 Áron még nincs itthon, de már tudom, hogy ma tornából kapott egy ötöst.

Lévén, hogy nincs autóm, a NISSAN Gablini-hoz, az odafele út három busszal és egy stoppal, időben nagyon hosszúra sikeredett. Végül ¾ 3-ra értem oda. Aláírtam a kitöltött papírokat és megkötöttem a kötelező biztosítást és a cascót.

Még sikerült a céget lenyúlnom egy a LEAF-re való THULE csomagtartóra (55.000.-) és megállapodtam a május 26. délelőtt 10:00 órás átadás-átvételben.

A hazaút más sokkal simább volt, mert a NISSAN villámtöltő oszlopnál összebarátkoztam egy újdonsült (egy hónapos) LEAF tulajdonossal, aki végül egészen a kapuig hazahozott.

Mire hazaértem, már Áron is itthon volt. Csak annyit angoloztam vele, hogy megkérdeztem: „Do you study the chemistry?” (Tanulod a kémiát?)

Közben nagy vihar söpört végig Budapesten és remélem, hogy Dömsödön is kaptak a csapadékból a növények.

Vacsorára megfeleztük Áronnal a paprikáskrumplit.

Emőke segített a Varga Mihálynak szánt levelem csinosításában. Holnap tervezem elküldeni.

Közben egy új projektet álmodtam meg a villanyautók jobb kihasználhatóságával kapcsolatban, de azt még le kell írnom, mert egyelőre csak az agyamat csiklandozza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése