2018. július 30., hétfő

Angol mese videók


20180730 hétfő

Nagyon mozgalmasnak igérkezik a mai nap is.

Reggel elkezdtem angol mese videókat letölteni és rendszerezni Stefinek. 

Mire összeállt a csomag, írtam Zsuzsinak, hogy ha hoz egy megfelelő kapacitású adathordozót, akkor át tudom adni a Stefinek szánt angol mese videó csomagot. Az volt a válasz, hogy ilyen hőségben ő nem tervezi, hogy eljön.

Akkor én megyek. Nekem fontos, hogy Stefi angolból jól szerepeljen.

Közben kaptam egy telefont az Űjbuda Önkormányzattól, hogy elkészült az „Életben lét” igazolásom és mehetek érte.

Az első a videó anyagok eljuttatása Stefinek. Amikor odaértem, éppen angolórája volt.  Feltettem az anyagokat a notebookjukra C:\Felhasználók\STEFI\Asztal\English könyvtárba.

Még bekaptam egy tányér nagyon finom sajtos bolognai spagettit (Áron kedvence)  és indultam tova.

A barátommal elintéztük a kilakoltatással fenyegetett nyugdíjas kisegítését és mehettem haza.

Hazaérkezés előtt még bekanyarodtam a NISSAN Cemtrumba egy kávéra és egy töltésre. Onnan az Önkormányzatot vettem célba. Ott annyira nem találtam üres parkolóhelyet, hogy ott is a töltő oszlop parkolóhelyére álltam és amíg bent intéztem a papírt, addig is töltöttem az autót.

Még ott am Ort und Stelle fel is adtam az átvett „Életben lét” igazolást.

Itthon a négy vízóra leolvasása volt a feladat. Csókolom azt a vízvezeték szerelőt, aki az új vízórákat fejjel lefelé szerelte fel. Így fejen állva egész könnyen le lehetett a tízjegyű számokat olvasni.

A „Szomszédok”-hoz címzett kifőzdében csekély 500.- forintért elfogyasztottam egy karfiol leves. Igaz, hogy karfiol alig volt benne, de legalább langyos volt. A magyar azt szokta mondani, hogy még szerencse, hogy lehet kapni. A német cinikusabban fejezi ki magát:”Billiger als ein Schachtel Zündholz.” (Olcsóbb,mint egy skatulya gyufa.)

Már nagyon hiányzik a fiam. Emőkével megbeszéltem, hogy holnap legurulunk Dömsödre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése