2018. július 22., vasárnap

Áron kimegy a Nyugatiba Leóért


20180722 vasárnap

Már hat óra után felébredtem.
Az idő szomorú és hűvös. Egyelőre élvezem a rendet és a tisztaságot. Megpróbálom megőrizni, mert Edina csak két hét múlva jön újra.

Reggelire gyorsan megmelegítettem a lecsót, ráütöttem egy tojást és kenyeret pirítottam hozzá. Utána tejeskávé.

Kilencre G. Judit kérésére elmentem a templomba, de ő nem volt ott.

Manna már alig várta, hogy megjöjjek. Kért egy kis kaját, majd mellettemlepihent.

Az idő melegszik, de nagyon fülledt.
Azt hiszem, hogy egy új módszert találtam ki a paradicsom palánta nevelésre. A paradicsommag besszerzése helyett, ha a tőn találok egy paradicsomot, amelyik valami miatt meglöttyedt, akkor azt egy tejfölöspohárba felnyitva beteszem. Alatta föld, fölötte föld és meglocsolva várom, amíg történik valami.

Kivettem a hűtőből a három szelet ponytot és megmosva, befűszerezve (só, bors, halfűszer) tettem vissza, hogy mire a bundázásra kerül sor, már jól át legyen itatva fűszerekkel.

A rántott halas ebéd után elkezdődött a pakolás. Egy külön nylon zacskóba szedtem egy kis paradicsomot, őszibarackot és császár körtét.

Egy idő után fogalmam se volt, hogy hol van a zacskó. Már háromszor körbejártam az egész házat, de sehol. Már teljesen lemondtam róla, amikor ki kellett vennem az Emőkének szánt túrót a hűtőből. Ott volt.  

Áronra nagyon büszke vagyok, hogy kiment Leóért a Nyugati Pályaudvarra.
Mire hazaértünkMannával, már a két fiú is megjött.

A gyümölcsökkel (paradicsom, császárkörte, őszibarack) teli zacskót átvittem Emőkének. Kértem, hogy mossa el őket és felezze meg. 

Áron és Leó azt mondták, hogy ők nem éhesek, így egyedül vacsoráztam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése