2018. július 21., szombat

Edina első napja


20180721 szombat

Reggel idöben kellett kelnem, mert Edina tegnap azt mondta, hogy ha nem zavar, akkor ő nyolc óra körül szeretne kezdeni takarítani.

Mire felöltöztem Ő is megérkezett.

Mondtam, hogy nyugodtan kezdjen hozzá és mindent a belátása szerint végezzen, én elmegyek a piacra, meg a csavaros bácsihoz és csináltatok neki egy garnitúra kulcsot a házhoz.

Piac előtt még elmentem a Ferihez, hogy vegyek-e valamit a Duna kapu zárcseréjéhez. Ne vegyek semmit – mondta -, előbb felméri a terepet. Gabikának vittem 4 szem paradicsomot, ha már a férjét elrabolom.

Ritát is felvettem az autóba, mert a „csavaros” bácsi neki is jó irány volt.

A másolni való kulcsokat leadtam és onnan mentem a piacra.

A piacon vettem egy tejfökös, sajtos, fokhagymás lángost, az azonnali éhenhalás ellen és csak utána vettem meg Esztikénél a zöldséges túrót. Beültem a piaci kocsmába, hogy igyak egy kávét. A kávéból telekvásárlási tárgyalás lett, de annyira, hogy Emőkét is fel kellett hívjam. Beszélgettek az eladóval a telekről és az áráról, majd telefonszámot cseréltek.

Hazafele benéztem Judithoz, de csak a Levente volt otthon.

Itthon, miközben láttam, hogy Edina birkózik a rendetlenséggel, átmentem Ferihez, hogy kezdjünk valamit a Duna kapuk zárjaival, lakataival.

Időközben Feri már elkezdte a kapuk gyógyítgatását, én meg találtam hozzá pótkulcsokat. Amikor már mind a két kapu nyítható és zárható lett, ittunk rá egy unikumot.

Edinának szóltam, hogy ha végzett, ne keressen, csak zárjon be, mert annak örömére, hogy a létrával nem kell nagyot kerülnöm, elmegyek a Dunára egyet úszni.
 
Csak 30-40 perc múlva tértem vissza, addigra Edina már elment. A házban lényegesen nagyobb tisztaság és rend lett.

Kicsit gyomláltam a paradicsomokat és ebédre megettem a maradék gombásrizst, majd egy kicsit lepihentem.

Áron telefonált az osztálykirándulásos táborból, hogy én maradjak Dömsödön, ő majd hétfőn fogadja a Leót és kedden együtt jönnek Dömsödre.

Már éppen készülődtem az esti locsoláshoz, amikor elkezdett dörögni az ég és szemerkélni az eső. Ha átvállalja, akkor vállalja át. Hétkor már esett is.
Vacsorára melegítettem a lecsóból és hozzá megettem a maradék sajtos, tejfölös lángost.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése